BREAKING Traian Berbeceanu a acceptat o functie de prim-rang la varful Ministerului de Interne

politica

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, joi, ca fostul comisar Traian Berbeceanu va deveni seful sau de cabinet. Sef de cabinet al ministrului este una dintre cele mai influente pozitii din minister.

„Seful meu de cabinet va fi, incepand de saptamana viitoare, domnul Traian Berbeceanu”, a anuntat ministrul de Interne, joi, intr-o conferinta de presa.

Rares Bogdan a anuntat inca din 15 octombrie ca Traian Berbeceanu ar putea sa faca parte din Guvernul Orban. „Vor fi multe surprize”, spunea atunci Bogdan.

Traian Berbeceanu a fost sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba intre 2005 si 2013, cand a trebuit sa plece in urma unei anchete a DIICOT. A stat in arest din 24 octombrie pana in 26 noiembrie 2013, fiind acuzat ca ar fi sprijinit o grupare suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. Ulterior, instanta a stabilit ca Berbeceanu a fost victima unei „marsavii judiciare”. Berbeceanu a fost achitat, in prima instanta, in 2016.

In schimb, Ioan Muresan (fost procuror sef al DIICOT Alba) si Nicolaie Ioan Cean (fost procuror in aceeasi structura) au fost condamnati la 7 ani, respectiv 2 ani inchisoare cu executare. Acestia sunt acuzati ca au savarsit mai multe nereguli in anchetarea politistului Traian Berbeceanu.

Experienta chinuitoare din acea perioada a fost redata de Traian Berbeceanu in cartea ”Radiografia unei marsavii judiciare”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: