Bucurestenii vin alaturi de judecatoarea care a protestat singura. Moise Guran: „Vin si eu, am trait sa o vedem si pe asta”

news

Jurnalistul Moise Guran isi manifesta revolta fata de noul abuz al Jandarmeriei, care a incercat, luni, sa le interzica magistratilor sa protesteze pe treptele Palatului de Justitie.

„Am trait sa o vedem si pe asta! Niste jindari specializati in pulane si lacrimogene au fost trimisi sa evacueze judecatori si procurori, cu ani de carte, cu experienta si cu legea in spate, de pe scarile Palatului de Justitie. Dar nu mai bine le soptesc jandarmii judecatorilor cum e cu legea?

Dupa alegerile din 1946, judecatorii au fost dublati de asesori populari, oameni ai muncii care stateau langa ei la procese si le spuneau ce sentinte sa dea. Cei care au acceptat acest compromis infiorator au ramas judecatori, cei care nu, au ajuns la canal sau au murit prin puscarii.

Acum pe post de asesori populari, trimisi sa le spuna magistratilor legea, au fost jandarmii. Maine vin si eu, cu banderola alba. Respect, onorate instante!”, a scris Moise Guran pe Facebook.

Pe Facebook a fost initiat un protest de sustinere a magistratilor, bucurestenii fiind indemnati sa vina, miercuri, la Palatul de Justitie pentru a fi alaturi de judecatori si procurori.

„In aceasta seara, jandarmii au incercat sa ii impiedice pe magistrati sa protesteze pe treptele Palatului de Justitie, invocand un ordin al conducerii Curtii de Apel Bucuresti. Unul dintre jandarmii mobilizati acolo a spus, intrebat de Rezistenta TV, ca magistratii nu pot protesta pentru ca ‘este spatiul juridic al institutiei’, iar reprezentantii Curtii de Apel Bucuresti ‘vor sa se delimiteze’.

Magistratii, care protesteaza de mai multe saptamani fata de modificarea legilor justitiei si fata de Ordonanta 7, de modificare a acestora, au nevoie de noi! Ei au fost in mod constant intimidati de catre sefii lor ierarhici, presedinti ai Curtilor de Apel, care vor sa ii reduca la tacere. Acestia, pe de o parte, isi exprima dezacordul fata de modificarile aduse Legilor Justitiei, dar se opun protestelor magistratilor pentru ca nu ar fi in acord cu ‘demnitatea acestei profesii’.

Daca vocea magistratilor nu se mai aude, suntem pierduti. Ei sunt ultima reduta impotriva nedreptatii si a coruptiei care ne fura viitorul nostru si al copiilor nostri.

Miercuri, 20.03.2019, ora 18.30, vino la Palatul de Justitie cu o banderola alba sa ii sustinem pe magistratii curajosi si demni care continua lupta pentru independenta justitiei!”, este mesajul organizatorilor.

Luni, o tanara judecatoare din Bucuresti, Andreea Sarbu, a refuzat sa plece de pe treptele Palatului de Justitie, protestand singura, timp de 20 de minute, fata de buzurile Regimului Dragnea. Ulterior i s-au alaturat si alti magistrati.

Citeste si: Simbol al curajului. Judecatoarea care, de una singura, le-a tinut piept jandarmilor ce incercau sa o alunge de pe treptele Palatului de Justitie

Mai mult despre:


Comentarii: