Cantareata Vladuta Lupau, acuzata ca a incasat ilegal bani de la stat in pandemie, desi incasa zeci de mii de lei din concerte

news

Vladuta Lupau, falsuri, pandemie, ajutoare, concerte

Cunoscuta cantareata de muzica populara Vladuta Lupau a primit ilegal de la stat suma de 8144 de lei, in timpul starii de urgenta din 2020, spunand ca nu a avut venituri si nu a putut sa isi desfasoare activitatea, cand de fapt ea avea concerte si incasa zeci de mii de lei. Procurorii din Salaj au intrat pe fir si au demonstrat ca artista s-a facut vinovata de falsuri repetate , scrie Stiri de Cluj.

In probele de la dosar se arata ca in luna iulie 2020 Lupau a incasat cel putin 21.000 de lei de la un concert din 24 iulie 2020. Artista a mai avut o ”cantare” in 3 iulie 2020, dar firma care a organizat evenimentul a refuzat sa prezinte contractul artistei, deci nu se stie exact suma primita. Se poate insa presupune ca ambele contracte au avut o valoare similara, deci suma totala ar fi de circa 40.000 de lei (8.000 de euro). Practic, artista s-a pretat la o infractiune pentru o suma infima, fata de banii primiti in cont.

Ulterior, in 2021 si 2022, Vladusa Lupau si-a construit o casa estimata acum la 3 milioane de euro si si-a luat o masina de 150.000 de euro, pe langa vacantele de lux, in care a mers si de unde s-a pozat in permanenta. Aceste lucruri arata ca pandemia nu a afectat-o extrem de mult.

Procurorii au fost de acord cu renuntarea la urmarirea penala pentru ca artista nu are antecedente si a restituit cei 8.144 de lei incasati in fals.

”Suspecta a realizat, anterior declansarii epidemiei de coronavirus SARS -COV-2 pana pe 16 martie 2020), venituri din drepturi de proprietate intelectuala (drepturi de autor), respectiv din prestatii artistice realizate de suspecta in calitate de artist interpret de muzica populara.

Dupa instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei si ulterior, in timpul starii de alerta, respectiv in lunile mai, iunie, iulie 2020, suspecta a trimis prin intermediul portalului ”aici.gov.ro”, documentele necesare in vederea obtinerii indemnizatiei de sprijin pentru persoanele fizice care obtin venituri exclusiv din drepturile de autor si drepturile conexe, indeplinind aceasta perioada, conditiile prevazute de lege pentru a obtine indemnizatia.

Cu referire la documentele depuse de suspecta in luna august 2020, pentru a solicita indemnizatia pe luna iulie, respectiv in luna septembrie pentru a solicita indemnizatia pe luna august 2020, din probele administrate a reiesit faptul ca, documentele au continut date false, in sensul ca suspecta a declarat pe propria raspundere, contrar adevarului, faptul ca in lunile iulie si august activitatea sa s-a mentinut intrerupta”, precizeaza procurorii din de la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: