Captura: DNA intra peste PSD, dosar penal privind sumele uriase livrate lui Marius Pieleanu si postului Romania TV. Contracte de milioane de euro din bani publici

politica

Jurnalistii de investigatii de la site-ul Captura au dat publicitatii un document DNA conform caruia procurorii anticoruptie au inceput sa ancheteze contractele PSD cu presa si cu Marius Pieleanu, patronul institutului Avangarde.

Documentul dateaza de acum doua saptamani, insa dosarul penal a fost deschis in 2019.

Procurorii anticoruptie au cerut PSD-ului, pe 30 august 2022, facturile, chitantele, contractele si orice alte inscrisuri care dovedesc relatia comerciala a PSD cu opt firme, subliniaza Captura.

„Faptele cu privire la care se efectueaza cercetari vizeaza si utilizarea subventiilor acordate de la bugetul de stat in anul 2019 Partidului Social Democrat”, se arata in ordonanta DNA.

Umarirea penala mai include acuzatii de spalare a banilor, precum si de folosire a influentei de lider politic in vederea obtinerii de foloase necuvenite.

Dintre cele opt companii luate in vizor se remarca trei entitati controlate de oamenii lui Sebastian Ghita si conectate la postul Romania TV (Ridzone Computers, Ridzone Creative, Euromedia Group). Sunt totodata verificate judiciar contracte cu institutul sociologic al lui Marius Pieleanu, cu o firma actionara la Romprest (preluata intre timp de afaceristul Andrei Dracea de la Radu Budeanu, fondatorul Cancan) sau cu tipografia pe bani publici a unui liberal (Amma Print).

Cazul este anchetat la Sectia de combatere a infractiunilor asimilate coruptiei din cadrul DNA.

Citeste si: „Recorder” i-a prins. Cati bani a dat PSD-ul televiziunilor in ultimii trei ani: Antena 3 si RTV, cate 3 milioane euro. Ciolacu s-a balbait in mod jenant – Video

„Captura” a fost infiintat de jurnalistii de investigatii Mihai Munteanu si Victor Ilie. Anterior, ei au lucrat la Rise Project.

Iata si o investigatie Recorder privind modul in care PSD si PNL incearca sa ascunda sumele uriase platite televiziunilor de stiri.

Comentarii: