Caracatita din Vaslui. Buzatu a luat spaga de la un mogulul Farmazon, al carui ginere este parlamentar PSD. Farmazon a fost sofer de sef de CAP

politica

Baronul PSD Dumitru Buzatu a incasat spaga de 1,25 de milioane de lei de la afaceristul  Emil Savin, cunoscut si ca Farmazon, acesta fiind „regele asfaltului” din Moldova. El era bun prieten cu Buzatu, relatia fiind atat de stransa incat ginerele afaceristului a fost facut parlamentar. Numele parlamentarului este Eduard Popica (PSD).

Buzatu a fost turnat la DNA chiar de catre Farmazon, au precizat surse judiciare pentru Libertatea. Cei doi s-au certat in ultima vreme.

Buzatu i-a solicitat mita lui Farmazon, iar acesta l-a denuntat si l-a mobilizat si pe asociatul sau clujean sa-l sustina pentru flagrantul organizat de DNA.

”Buzatu a insistat sa primeasca banii. Farmazon l-a chemat la pescuit la baza lui piscicola de pe Valea Prutului. Buzatu a venit acolo ca sa pescuiasca si la plecare a primit banii. Farmazon e cel care i-a pus banii in portbagaj, iar apoi Buzatu a fost oprit de DNA”, a declarat  un apropiat al lui Farmazon pentru Libertatea.

Farmazon facea afaceri cu Consiliul Judetean Vaslui de 30 ani, de cand Buzatu a devenit sef al judetului.

Farmazon a fost initial sofer al sefului de CAP de la Murgeni, imediat dupa revolutia din 1989, apoi a intrat in afaceri.

Ginerele lui Farmazon, Eduard Popica, a ajuns politician PSD, prefect in perioada lui Liviu Dragnea si acum parlamentar social-democrat. Fiica lui Farmazon si Eduard Popica au fost cununati de catre deputatul PSD Adrian Solomon.

”Farmazon e cel care a pus banii in portbagaj. Buzatu a primit banii, iar apoi a fost oprit de DNA”, a declarat apropiatul lui Farmazon.

Citeste si: Cum il apara nevasta senatoare pe Buzatu. Sursa mormanului de bani: „Se ducea la prasit, la strans fan”

Purtatorul de cuvant al PSD, Lucian Romascanu, a sugerat ca prezenta indelungata a baronului Dumitru Buzatu in fruntea judetului Vaslui a fost cauzata de votul vasluienilor. Romascanu a tinut apoi sa dea lectii de integritate Opozitiei.

„Domnul Buzatu a stat pe functii administrative foarte mult timp prin votul vasluienilor. In orice partid politic si probabil ca in orice organizatie performanta se analizeaza intr-un mod extrem de concret, domnul Buzatu a fost ales de cetateni de atata ori, in consecinta probabil ca si-a meritat functia de presedinte de Consiliu Judetean, iar la nivel politic, venind cu aceste rezultate, sigur ca nu puteam pune la indoiala capacitatea dumnealui de acolo”, a sutinut Romascanu, intrebat de jurnalisti cum a fost posibil ca Buzatu a meritat sa ocupe functia de presedinte de Consiliu Judetean peste 20 de ani.

Romascanu a tinut apoi sa se laude cu „noul PSD”, avand in vedere ca Buzatu a fost dat afara dupa ce a fost prins in flagrant ca lua spaga.

„Cred ca decizia presedintelui Ciolacu si a forurilor de conducere este una corecta, pentru ca, inca de la preluarea conducerii de catre Marcel Ciolacu, toleranta a fost zero fata de orice fapta de tipul asta, am avut listele de Parlament, si la Camera, si la Senat, cu oameni fara niciun fel de problema penala, ori de cate ori a existat un semnal puternic in spatiul public privind probleme de integritate, imediat deciziile au fost luate. Nu e o decizie usoara, e vorba de colegi dar, pana la urma, noul Partid Social Democrat a decis sa mearga inainte intr-o formula perfect curata si corecta.

(…) Masurile pe care le-am luat sunt cele pe care, de exemplu, cei care striga fara penali in functii publice o tin pe doamna Clotilde, in continuare, protejata”, a mai spus  Romascanu.

„Este o surpriza foarte mare, este un coleg vechi, il stiu si eu de ceva vreme. Din pacate, lucrurile se intampla indiferent de ceea ce credem noi sau nu credem despre o persoana. Va raspunde in fata legii pentru ceea ce a facut iar politic, noi am luat cea mai buna decizie pentru partid, pentru imaginea partidului si pentru felul cum vrem sa mergem inainte”, a adagat Romascanu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: