Care val de refugiati? Se pregateste un TSUNAMI. Juncker: „8,5 milioane de oameni vor sa vina din Africa”

externe

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat joi ca actuala criza a refugiatilor va dura ani la rand, iar Uniunea Europeana trebuie sa gaseasca solutii pentru a face fata acestei situatii, mai ales ca in prezent numai in Africa exista circa 8,5 milioane de refugiati care ar putea incerca sa ajunga in Europa, relateaza AFP.

‘Aceasta criza a refugiatilor va dura un anumit numar de ani. Nu imi fac iluzia ca ceea ce traim in prezent va deveni rapid de domeniul trecutului’, a spus seful executivului comunitar la o conferinta de presa desfasurata la Passau (sudul Germaniei), unde a vizitat o tabara de refugiati. ‘Trebuie sa spunem oamenilor ca nu este ceva trecator sau provizoriu si ca va trebui sa traim mult timp cu aceasta problema’, a insistat el, citat de Agerpres.

Potrivit agentiei EFE, Juncker a sustinut din nou ideea impartirii refugiatilor prin cote obligatorii si i-a luat apararea cancelarului german Angela Merkel, criticata adesea ca a agravat aceasta criza prin promovarea unei politici a frontierelor deschise care a incurajat imigrantii ilegali sa vina in Europa. ‘Ce putea sa faca (Angela Merkel)? Sa lase oamenii sa se descurce cum pot?, a replicat Juncker la o intrebare.

El a sustinut ca refugiatii veniti in Europa vor contribui la bunastarea continentului, pentru ca, in opinia sa, ‘cel care fuge nu este un lenes, ci un om care ia decizii si isi asuma riscuri’. Dar seful executivului comunitar a admis in incheiere ca, pe termen lung, aceasta criza nu va fi depasita daca la nivelul comunitatii internationale nu se vor lua masuri pentru o lume mai justa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: