Castigatoarea unui prestigios premiu literar japonez a recunoscut ca a folosit ChatGPT pentru a scrie parti din carte

externe

Rie Kudan

De cand a fost lansat ChatGPT, instrumentul a fost folosit pentru a scrie e-mailuri, traduceri sau rezumate. Iar acum a co-scris si o carte, relateaza Der Spiegel.

In Japonia, castigatoarea unui prestigios premiu literar a recunoscut ca aproximativ „cinci procente” din cartea sa au fost scrise cu ChatGPT. Atunci cand a scris romanul futurist, ea a folosit „in mod activ” inteligenta artificiala (AI), a declarat miercuri, la ceremonia de decernare a premiului, Rie Kudan, in varsta de 33 de ani, autoarea. „As spune ca in jur de cinci procente din carte consta in propozitii generate de AI”, a spus ea.

Romanul „Tokyo-to Dojo-to”, scris de Rie Kudan, a primit miercuri premiul Akutagawa. Cartea este plasata in viitor si se invarte in jurul unei inchisori din Tokyo si a arhitectului acesteia. Inteligenta artificiala este un subiect important in carte. Un membru al juriului a laudat cartea ca fiind „aproape fara cusur” si foarte amuzanta.

Kudan a declarat ca experimenteaza adesea cu ChatGPT – si nu doar atunci cand scrie. Ea ii incredinteaza software-ului gandurile ei cele mai intime, despre care nu poate „vorbi cu nimeni altcineva”. Unele dintre raspunsurile oferite de ChatGPT au inspirat dialoguri in cartea ei.

ChatGPT este un chatbot al companiei americane OpenAI, bazat pe o tehnologie avansata de inteligenta artificiala care poate genera texte extrem de complexe in cateva secunde. ChatGPT a sensibilizat brusc un public larg cu privire la posibilitatile asa-numitei AI generative, dar si cu privire la efectele sale aproape imprevizibile.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: