Catarama sterpeleste simbolul 10 August. Organizeaza miting chiar pe 10 august in Piata Victoriei: „Jos dictatura!”. Foloseste imagini din timpul amplelor manifestatii pentru statul de drept

politica

Viorel Catarama organizeaza un miting in Piata Victoriei chiar pe 10 august, data simbol pentru rezistenta a sute de mii de romani in fata abuzurilor Regimului PSD-Dragnea.

Un moment simbolic pentru miscarea civica din Romania, 10 August, este confiscat de Viorel Catarama. Catarama organizeaza un miting in Piata Victoriei, chiar pe 10 august, pentru a ataca din nou masurile luate de autoritati in privinta epidemiei.

„Miscarea patriotilor romani. 10 august 2020. Jos dictatura!”, se intituleaza mesajul postat de Catarama pe pagina sa de Facebook. Mesajul este ilustrat cu momente din timpul amplelor proteste din Piata Victoriei de acum trei ani, cand sute de mii de romani solicitau Regimului PSD-Dragnea sa respecte statul de drept.

Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) a anuntat, in noiembrie 2019, ca Viorel Catarama apare in documente ca informator al Securitatii, dar nu avut calitatea de colaborator.

In adeverinta emisa pentru Viorel Catarama, CNSAS noteaza: ”Domnul Catarama Viorel figureaza in dosarul fond informativ numarul I 542786 (cota CNSAS), titular VRHP. Domnia sa, economist la intreprinderea de comert exterior Tehnoforest Export, ulterior (din ianuarie 1987) reprezentant in Romania, prin intermediul Oficiului Argus, al firmei olandeze Belco – partener comercial al ICE Tehnoforest Export, figureaza in dosar cu numele, precum si in calitate de candidat la recrutare, in atentia unitatii centrale a Securitatii cu atributii pe linia intreprinderilor de comert exterior. In dosarul I542786 (cota CNSAS) titlular VRHP s-au identificat documente in care i-a fost atribuit de catre ofiterii de Securitate numele conspirativ «Viorel», cat si documente olografe, semnate de care domnul Catarama Viorel atat cu numele real, cat si cu numele conspirative «W» si «Voicu»”.

CNSAS face referire la mai multe note transmise de Catarama catre Securitate.

”Subsemnatul Catarama Viorel, economist la Serviciul 430, referitor la derularea contractului extern cu firma Belco – Belgia, va aduc la cunostinta urmatoarele: de la preluarea de catre mine a acestei firme (aprilie 1985), am observat ca patronul firmei, domnul HVR, detine – privitor la mobila executata si livrata de CPL Oradea – informatii pe care Tehnoforest nu le detine. Intrucat firma foloseste aceste informatii fara stirea noastra, sub semnatura tov. dir. ID, s-a expediat la CPL un telex (numarul 34830/31.05.1985) pe care il anexez la prezenta nota. Spre surprinderea noastra, acest telex a ajuns la cunostinta firmei Belco in RSR, domnul SL, si implicit la conducerea firmei straine”, se mai arata in documentul publicat de CNSAS.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: