Cautat prin Interpol, magnatul pro-rus Ilan Sor a fugit si din Israel. Se crede ca s-ar putea afla acum in Turcia sau Rusia

externe

Ilan Sor, fugar, pro-rus, Moldova, Rusia, Turcia, fugar, Interpol

Magnatul pro-rus fugar Ilan Sor, acuzat de autoritatile din Republica Moldova ca a supravegheat o schema de „cumparare” a alegatorilor, a parasit Israelul in aceasta saptamana, dar nu se stie unde se afla, a declarat un oficial Interpol, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Ilan Sor a fost condamnat la 15 ani de inchisoare de un tribunal din R. Moldova in luna aprilie pentru o frauda bancara de un miliard de dolari si a organizat luni de zile proteste de strada din Israel pentru a cere demisia guvernului presedintei pro-europene Maia Sandu.

Curtea Constitutionala a scos in afara legii partidul sau, iar autoritatile le-au interzis aliatilor sai sa candideze la alegerile locale din aceasta saptamana pentru un alt partid.

Oficialii l-au acuzat pe omul de afaceri Sor ca a canalizat echivalentul a 50 de milioane de euro in R. Moldova pentru a „cumpara” alegatori.

Viorel Tentiu, seful biroului Interpol din R. Moldova, a declarat pentru postul de stat Moldova-1 ca Ilan Sor a parasit Israelul.”Am primit informatii ca Sor a parasit tara pe 6 noiembrie seara”, a spus Tentiu. „Identificarea zborului si destinatia raman necunoscute.”

El a spus ca se crede ca Sor a zburat in Turcia, dar oficialii turci au spus ca ultima oara cand acesta a sosit acolo a fost in 2015. Nu exista niciun indiciu ca Sor se afla in Rusia, a spus Tentiu.

„Rusia este o tara care coopereaza cu Interpol si, daca este necesar, R. Moldova va cere secretariatului general al Interpolului din Lyon sa ia masuri”, a adaugat seful biroului Interpol din R. Moldova.

„Culegem informatii pentru a stabili unde s-a dus. In conformitate cu solicitarea R. Moldova de retinere si arestare a lui Sor, toate statele membre ale Interpolului au fost intrebate daca acesta se afla pe teritoriul lor”.

Jurnalul TV din R. Moldova informase anterior ca Ilan Sor urma sa se intalneasca la Istanbul cu membri de rang inalt ai Partidului Socialist, favorabil Rusiei, dar membrii partidului au negat acest lucru.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: