politica

Cazanciuc o da in bara. Sustine ca 8 senatori PSD „nu sunt de partea poporului roman”. Cei 8 sunt apropiati ai lui Ciolacu

Presedintele Senatului Robert Cazanciuc a anuntat marti ca din totalul necesar de 68 de senatori si-au inregistrat prezenta doar 62, prin urmare nu a fost intrunit cvorumul necesar de sedinta. Plenul avea pe ordinea de zi incetarea statutului de membru si secretar al Biroului permanent al forului legislativ a lui Ion Ganea, exclus din PSD dupa ce a boicotat alaturi de PNL si USR sedintele conducerii Senatului in care trebuia sa aprobe trimiterea la comisia juridica a proiectului de lege care prevede ca Parlamentul stabileste data alegerilor si nu Guvernul, initiativa trimisa la reexaminare de Klaus Iohannis catre Legislativ.

Acesta a cerut senatorilor prezenti sa faca o poza pentru a arata „cine este cu adevarat de partea poporului roman”. „Multumesc foarte mult pentru efortul facut si as vrea sa va invit aici sa facem impreuna o fotografie pentru a arata cine este cu adevarat de partea poporului roman”, a spus Robert Cazanciuc.

Insa sedinta a fost boicotata si de opt senatori PSD, in special cei apropiati de Marcel Ciolacu: Cristian Resmerita, Lucian Romascanu, Alexandru Smarandache, Ioan Stan, Lucian Trufin, Serban Valeca, Doina Federovici si Elena Craioveanu.

Au fost prezenti 62 de senatori, in conditiile in care pentru indeplinirea cvorumului era nevoie de 68 de senatori.

Reprezentantii PNL, USR si UDMR au absentat, de asemenea.

Pe ordinea de zi a plenului de marti al Senatului era inscris proiectul de hotarare privind constatarea incetarii de drept a statutului de membru al Biroului permanent si secretar al Senatului a lui Ion Ganea, precum si alegerea unor membri ai Biroului permanent al forului legislativ.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

9 minute ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

2 ore ago

Taiwan isi va dezvolta propriul „Starlink”: „Este crucial pentru siguranta insulei”

Liderii taiwanezi lucreaza la un nou sistem ambitios de sateliti pentru a mentine insula online…

3 ore ago

Purtatoarea de cuvant a MAE rus, Maria Zaharova, se plange de atitudinea „ostila” a tarilor baltice: „Vom raspunde cu masuri asimetrice”

Conform agentiei Reuters, Maria Zaharova, purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe a transmis,…

2 ore ago