politica

CCR anunta cand va decide daca Dragnea trebuie sa fie dat afara din Camera Deputatilor. PNL: „Infractorul sef din fruntea Camerei Deputatilor se afla in ultimele zile intr-un delir anticonstitutional”

Judecatorii CCR vor dezbate pe 20 iunie sesizarea PNL privind invalidarea mandatului lui Liviu Dragnea, deoarece liderul PSD era condamnat pentru savarsirea unor infractiuni in cadrul derularii unui proces electoral, aspect neconstitutional in opinia liberalilor.

Curtea Constitutionala va dezbate sesizarea liberalilor, care cer invalidarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea, pe 20 iunie, anunta Mediafax.

Liberalii au cerut marti CCR sa invalideze mandatul lui Liviu Dragnea, deoarece liderul PSD era condamnat pentru savarsirea unor infractiuni in cadrul derularii unui proces electoral, aspect neconstitutional in opinia PNL.

”PNL solicita Curtii Constitutionale invalidarea mandatului de parelamentar pentru Liviu Dragnea. Infractorul sef din fruntea Camerei Deputatilor se afla in ultimele zile intr-un delir anticonstitutional si trebuie oprit”, a anuntat prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan.

In sesizarea liberalilor se arata ca punctul 4, al paragrafului 35 <circumscriptia electorala nr.35, judetul Teleorman> din anexa, parte integranta, a Hotararii nr.122 din 21 decembrie 2016 a Camerei Deputatilor referitor la validarea mandatului lui Nicolae-Liviu Dragnea este neconstitutional deoarece incalca dispozitiile art.1 alin.(5) si ale art.70 alin.(1) si alin.(2) din Constitutia Romaniei.

”Camera Deputatilor, in cazul reflectat la pct.4 al paragrafului 35 din Hotararea Camerei Deputatilor nr.122 din 21 decembrie 2016, avea obligatia regulamentara sa se pronunte prin vot asupra invalidarii mandatului de deputat al domnului Nicolae-Liviu Dragnea deoarece acesta era condamnat pentru savarsirea unor infractiuni in cadrul derularii unui proces electoral, cauza expresa de invalidare a mandatului prevazuta de art. 7 alin.(3) teza II din Regulamentul Camerei Deputatilor. Este de mentionat, totodata, ca acestuia i-a fost interzis, din anul 2015 prin hotararea judecatoreasca de condamnare ramasa definitiva, exercitiul drepturilor electorale (dreptul de vot si dreptul de a fi ales) pentru o perioada de 4 ani de zile. In concluzie, va solicitam sa constatati, pentru motive intrinseci, ca dispozitia punctului 4 din paragraful 35 „circumscriptia electorala nr.35 judetul Teleorman, din anexa, parte integranta, la Hotararea Camerei Deputatilor nr.122 din 21 decembrie 2016, privind validarea mandatului de deputat al domnului Nicolae-Liviu Dragnea este neconstitutionala deoarece incalca dispozitiile art.1 alin.(5) coroborat cu dispozitiile art.70 din Constitutia Romaniei”, se arata in sesizarea PNL.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Soferul baronului Buzatu este candidat PSD la CL Vaslui. Acesta a venit alaturi de sef in fata instantei din Vaslui – Video

Baronul PSD prins cu spaga in portbagaj, Dumitru Buzatu, a ajuns vineri la Tribunalul Vaslui…

2 ore ago

Olt: Primul dosar penal pentru coruperea alegatorilor. Faina si malai din camion ca „daruri de Paste” – Video

Politistii s-au sesizat din oficiu si au deschis un dosar penal in care efectueaza cercetari…

28 de minute ago

Campaniile rusesti de sabotaj in UE capata amploare. Sunt vizate fabricile care produc arme pentru Ucraina si infrastructura feroviara

Pe fondul noilor avertismente ale serviciilor de informatii ca Rusia pregateste „acte violente de sabotaj”…

3 ore ago

Lovitura pentru Beijing. SUA au devenit cel mai mare partener comercial al Germaniei, in locul Chinei

Dupa ani in care China a fost principalul partener comercial al Germaniei, SUA pare ca…

O oră ago

Serviciile de informatii ale armatei anunta ca dronele Magura V5 au provocat pierderi grele flotei Federatiei Ruse. Pagube de peste 500 de milioane de dolari

Dronele navale ucrainene Magura V5, fabricate in Ucraina, au cauzat pagube Flotei Rusiei de la…

2 ore ago