Ce ascund liderii PSD si UDMR: Pensiile speciale cresc cu 8% in 2022. Cel putin 1.000 de lei in plus pentru cei cu pensii speciale, 100 de lei in plus la pensiile normale

politica

Vicepresedintele USR Claudiu Nasui atrage din nou atentia ca pensiile speciale cresc cu 8% ca urmare a prevederilor din bugetul pe 2022 intocmit de Guvernul PSD-PNL-UDMR. 

„Sunt si cheltuieli in acest buget care cresc si sunt cheltuieli pe care noi le-am contestat si unde am avut si amendamente de scadere si ma refer la lucrul unde noi suntem cu predilectie atenti si anume acele faimoase pensii speciale. Pensiile speciale in acest buget cresc cu 8%, de exemplu. Sunt foarte multe institutii unde avem cresteri importante de bugete, de la Administratia Prezidentiala care creste cu 23%, care este simbolic, nu cheltuie foarte multi bani, pentru ca nu e o administratie foarte mare, dar o crestere de 23% acolo, servicii care cresc cu cifre cu cate doua procente, pana la 44%. In acelasi timp, avem taieri importante tocmai la institutiile Justitiei, la Procuratura, la ICCJ, chiar si la Ministerul Justitiei”, a declarat Nasui pentru RFI.

„PSD-ul minte de ani de zile cu cresteri de pensii, vine sistematic cu cresteri de pensii procentuale care sunt in favoarea celor cu pensii mari. O crestere de 10% inseamna 100 de lei crestere pentru un pensionar cu 1.000 de lei, iar pentru un pensionar care are 10-15.000 de lei pensie inseamna crestere cu o mie, 1.500 de lei pensie. Continuam sa tinem in saracie pensionarii cu pensii mici. Majoritatea banilor de cresteri de pensii se duc la pensiile mari”, a declarat si Dacian Ciolos in urma cu doua saptamani.

Plenul reunit al Parlamentului va finaliza joi discutiile pe marginea proiectului bugetului de stat si celui al asigurarilor sociale de stat pe 2022, urmand sa dea votul final.

Miercuri, Comisiile parlamentare reunite de buget-finante au aprobat proiectul Legii bugetului de stat si pe cel al bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2022. Ulterior, parlamentarii au dezbatut pe articole, in plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor, bugetul pe anul viitor.

Proiectul bugetului de stat si cel al asigurarilor sociale de stat pe anul viitor au fost aprobate luni de Guvern, iar luni seara au ajuns la Parlament.

Comisiile de buget-finante au finalizat, miercuri, rapoartele la cele doua proiecte, dupa dezbateri de aproximativ 15 ore, pe parcursul zilelor de marti si miercuri. Au fost acceptate cateva amendamente fata de forma initiala a proiectului bugetului de stat, printre altele si majorarea bugetului Camerei Deputatilor.

In plenul Parlamentului, prim-ministrul Nicolae Ciuca declara ca bugetul pentru 2022 este unul responsabil, echilibrat si realist.

„Avem in fata un buget echilibrat, responsabil si realist, capabil sa raspunda nevoilor imperative de finantare si sa consolideze economia pe termen mediu si lung, valorificand resursele financiare oferite de Uniunea Europeana. Romania are o viziune responsabila de politici fiscale si bugetare, o strategie de consolidare fiscala graduala, care sa potenteze si sa mentina cresterea economica la un nivel de peste 4-5% pe orizontul de referinta, fiind constienta ca trebuie sa utilizeze toate parghiile pentru a pregati economia in eventualitatea unor socuri viitoare”, a spus premierul.

Comentarii: