Ce semna ministrul Tilvar in 2021, fiu de colonel in Securitatea comunista: „Fiii de securisti ar trebui demisi primii din Guvern daca Parlamentul ar vota maine o initiativa ‘Fara securisti in functii publice'”

politica

Ministrul Apararii, Angel Tilvar, a semnat, in martie 2021, motiunea PSD intitulata „Fara securisti in functii publice” in conditiile in care el insusi este fiul unui fost colonel de Securitate, seful Contrainformatiilor din Vrancea. Vizat de motiune, fostul ministru Claudiu Nasui are acum o replica dura.

„Ar trebui subliniat ca singurii care profita de pe urma prezentei lui Nasui la Ministerul Economiei sunt doar securistii din spatele sau. Si, cu siguranta firmele controlate de familia Nasui!

Daca Parlamentul ar vota maine o initiativa ‘Fara securisti in functii publice’, ministrul Nasui si alti colegi ai sai din partid ar fi printre primi care ar trebui demisi din Guvernul Romaniei”, se arata in motiunea PSD semnata de Tilvar.

Claudiu Nasui, vizat de acea motiune, scoate acum in evidenta ipocrizia pesedistilor.

„Iata ce semna domnul Tilvar inainte sa il faca PSD ministru al apararii.

Faptul ca domnul Tilvar este fiul colonelului care conducea securitatea pe vremea comunista in judetul Vrancea este una.

Dar ce sa vezi ca fiul domnului colonel de securitate ajunge in parlament. Si nu doar o data. De trei ori deputat si de doua senator. Si acum ajunge chiar ministru apararii!

Dar cel mai tare, stiti ce e? Iata ce semna el acum un an.

Minciuni mizerabile la adresa familiei mele. Minciuni propagate de catre PSD si acolitii lor din ‘presa’.

Si nu doar atat, ci si ideea ‘Fara securisti in functii publice’. Chiar in ziua motiunii, am depus in parlament fix un proiect de lege pentru a face un registru al fostilor ofiteri ai securitatii si a rudelor lor care ocupa in prezent functii politice. Au trecut 32 de ani, macar acum sa aflam adevarul.

Iata un pasaj din motiunea semnata la pozitia 16 de domnul Tilvar.

Nu zic ca domnul Tilvar este vinovat de pacatele tatalui sau. Zic, insa, ca este vinovat de o ticalosie fara margini. Nu de alta, dar tatal meu a fost condamnat la inchisoare de catre oameni precum tatal dansului care mentineau dictatura comunista prin teroare”, a scris Nasui pe Facebook.

Tatal lui Angel Tilvar a fost sef al Contrainformatiilor din Vrancea, inainte de decembrie 1989 pe vremea comunismului. El a murit in 2017, la 82 de ani.

„Mi-as dori foarte mult sa traiesc intr-o tara in care dosarele de cadre sa fie mai putin importante decat activitatea fiecaruia si ca prin munca pe care o fac sa demonstrez ca orice cetatean al acestei tari e dispus sa puna umarul la progresul acestei tari. Nu stiu ce decizie va lua presedintele Iohannis, e libertatea domniei sale sa aleaga” a declarat Tilvar dupa sedinta conducerii PSD.

Conform CV-ului oficial, Tilvar a absolvit Academia SRI si a fost cadru universitar la Colegiul National de Aparare.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: