analize

CEDO si Kovesi, cine plateste? „Jigodiile” Tudorel si Dorneanu vor lua in continuare pensii speciale, pe langa salariu

Reactii dure din partea unor cunoscuti jurnalisti dupa ce judecatorii de la CEDO au decis ca demiterea Laurei Codruta Kovesi a fost abuziva. Cei direct responsabili, Tudorel Toader si Valer Dorneanu, se spala acum pe maini.

„Kovesi a castigat procesul la CEDO impotriva Romaniei. Curtea Europeana a decis, cu unanimitate de voturi, ca fostei sefe a DNA i s-a refuzat, intre altele, accesul la o instanta pentru a contesta revocarea sa din functie. Kovesi nu a cerut daune materiale, asa ca ramane doar cu ‘reparatia morala’. Bun. Dar lasand la o parte ca niste jigodii de la CCR si o alta jigodie cum e TT si-au batut joc de cariera unui om, ca asa au avut ei chef si asa le-a dictat un infractor, sa nu uitam ca acestor jigodii nu li se va intampla absolut nimic.

Toti sunt, in continuare, fie la CCR, fie rector, cum e jegul de Toader. Si toti iau sau vor lua pensii speciale. Bataia asta de joc cu pensiile speciale trebuie sa inceteze. Nu, chiar nu cred ca putem continua asa. Pentru ce sa muncim noi? Pentru ce sa facem atatea sacrificii? Ca sa faca misto de noi niste idioti care slugaresc infracori?”, a scris jurnalista Ramona Ursu pe Facebook.

Jurnalistul Mircea Marian reaminteste cati bani castiga cei doi.

„Valer Dorneanu, pensii speciale (are doua, de deputat si de magistrat): 35.000 lei/ luna, in 2018. Este presedintele CCR, deci ia si salariu de la stat.
Tudorel Toader: pensie speciala de 30.000 lei pe luna, in 2018. Este rectorul Universitatii Cuza din Iasi, deci ia si salariu de la stat. Ce vreau sa va spun: ii doare la basca, dupa victoria lui Kovesi. Si-au indeplinit misiunea, infractorul Livache le-a dat tainul, ei merg mai departe”, a subliniat Mircea Marian.

Si jurnalistul Florin Negrutiu vorbeste despre pensiile speciale ale lui Toader si Dorneanu.

„Tudorel Toader doarme linistit? Doarme linistit. Valer Dorneanu doarme linistit? Doarme linistit. Toti judecatorii PSD-ului din CCR dorm linistiti? Dorm linistiti, incasandu-si pensiile speciale. Toti haitasii Partidului, comentatorii, analistii, teoreticienii statului paralel dorm linistiti?”, a scris ironic Negrutiu.

Fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, marti, legat de decizia CEDO in cazul Kovesi ca nu el este „autorul” demiterii fostei sefe a DNA.

„Regula generala este la nivel national si european ca nu se comenteaza hotararile instantelor. Ele se respecta si atat. Sigur ca probabil va fi momentul in care voi comenta, dar ce as putea spune? Ca pe firul acestui proces de demitere au fost practic trei factori care si-au implinit misiunea. Eu, ca ministru, am facut raportul de evaluare si am propus revocarea. Dupa aceea, a fost sesizata Curtea Constitutionala.

Ministrul nu este autor al dreptului de sesizare a Curtii. O face Guvernul, presedintele Camerei, presedintele Senatului. CCR a dat o decizie si presedintele a revocat-o in baza acelei decizii. Presedintele nu a revocat-o in baza propunerii mele, ci decizia CCR – ea se executa. Eu cam asta pot sa spun”, a declarat Tudorel Toader pentru Buna Ziua Iasi.

Si presedintele CCR, Valer Dorneanu, a comentat acru decizia CEDO in cazul Kovesi. „Nu am niciun sentiment, nici de bucurie, nici de nimic”, afirma Dorneanu.

„Nu am niciun sentiment, nici de bucurie, nici de nimic. Nu am de gand sa fac niciun comentariu. Nu imi permite statutul sa dau declaratii publice cu privire la o decizie a uneia din cele 3 mari instante. Va dati seama ca nu pot comenta asa ceva. (…) Se vor face comentarii la adresa noastra, este evident, ca de-aia este democratie”, a spus Dorneanu pentru hotnews.ro.

Dorneanu a fost judecator raportor in dosarul Kovesi.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

O oră ago

21 de ani de puscarie pentru spionaj in favoarea Rusiei. Un fost angajat al NSA si-a aflat pedeapsa

Un specialist in domeniul cibernetic care a lucrat pentru scurt timp la agentia ultrasecreta americana…

44 de minute ago

Astazi este ultima zi. Apelurile lui Ciolacu si Firea au fost degeaba, Piedone a plecat in vacanta in loc sa-si retraga candidatura

Cristian Popescu Piedone este plecat in vacanta, in ultima in zi in care ar fi…

4 ore ago

„Specialistii” lui Piedone: Sefa auditului intern din Primaria Sector 5 si-a luat bacalaureatul la 33 de ani. Piedone, la 32 de ani

Sefa Serviciului Audit Intern din cadrul Primariei Sector 5, Adriana Narcisa Dicu, a obtinut diploma…

5 ore ago