Ceferistii protesteaza luni la Ministerul Transporturilor

news

Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania organizeaza luni un miting de protest la Ministerul Transporturilor solicitand aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli la CFR Calatori si CFR Infrastructura si aplicarea Statutului personalului feroviar, scrie Agerpres.

„Ceferistii ies in strada la mitinguri de protest organizate de Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania, in 29.05.2023 si in 26.06.2023, intre orele 10:00-12:45, langa Parcul din fata Ministerului Transporturilor si langa parcarea din fata Ministerului Transporturilor pentru ca vrem Bugetul aprobat si Statutul aplicat si sunt hotarati ca sa protesteze impreuna si cu celelalte Federatii Sindicale Feroviare in fata sediului Guvernului Romaniei pentru aprobarea de catre Guvernul Romaniei a Bugetelor de venituri si cheltuieli: CFR Calatori si CFR Infrastructura pe anul 2023 si pentru aplicarea Legii nr. 195/2020 privind Statutul Personalului Feroviar la Ceferisti de la 01 iulie 2023”, se arata intr-un comunicat al FSTFR postat pe pagina de Facebook a Confederatiei Sindicale Nationale Meridian.

Ceferistii acuza continuarea degradarii conditiilor de munca dar si faptul ca nu exista la CFR Calatori o salarizare care sa permita un sistem de stimulare al performantei si de crestere a eficientei angajatilor.

Totodata, acestia protesteaza fata de tergiversarea aplicarii Legii nr. 195/2020 privind Statutul Personalului Feroviar de la 1 iulie 2023 la angajatii CFR Calatori.

„Ceferistii sunt revoltati de continuarea degradarii conditiilor de calatorie cu trenurile de calatori ale CFR Calatori si in anul 2023 din cauza lipsei fondurilor de reparatii material rulant si al fondului de investitii. Ceferistii sunt revoltati pe retinerea celor 10% la Bugetele de compensatie/subventie si la facilitatile de calatorie. Ceferistii sunt revoltati pe faptul ca CFR Calatori in anul 2023 functioneaza pe un Buget mai mic decat in anul 2022, desi preturile sunt duble. Ceferistii sunt revoltati pe favorizarea Operatorilor de Transport Feroviar de Calatori privati in raport cu CFR Calatori”, se mai arata in comunicatul citat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: