Cei 60 de IMIGRANTI nici nu se gandesc sa RAMANA in Romania. Ei vor locuri de MUNCA in Germania

news

Politistii de frontiera le-au intocmit celor 60 de barbati documentele de readmisie si i-au predat Serviciului pentru Imigrari Timis pentru finalizarea procedurilor specifice. Migrantii au fost transferati, in cursul zilei de ieri, in custodia Serviciului pentru Imigrari Timis fiind cazati la Centrul de cazare „Horia” din Arad al Inspectoratului General pentru Imigrari.

„Cei 60 de migranti din Pakistan, Maroc, Somalia, Iran si Sudan sunt cercetati pentru trecere ilegala a frontierei de stat, dupa ce au fost prinsi ieri noapte in flagrant, in timp ce intentionau sa treaca ilegal frontiera. Politistii de frontiera le-au intocmit celor 60 de barbati documentele de readmisie, fiind efectuate demersurile pentru predarea acestora catre autoritatile din Serbia”, a declarat Roxana Costache, purtator de cuvant la Politia de Frontiera Timisoara.

S-a stabilit ca 41 de migranti sunt din Pakistan, 12 din Maroc, cinci din Somalia, unul din Iran si unul din Sudan. Niciunul nu a cerut azil in Romania. Imigrantii au declarat ca au urmat ruta Grecia – Macedonia – Serbia, iar tinta lor este Germania, unde vor sa obtina un loc de munca, Romania fiind doar o tara de tranzit.

„Pe durata cercetarilor, cele 60 de persoane au beneficiat de hrana, apa si ceaiuri calde, oferite de politistii de frontiera timiseni”, a mai declarat Roxana Costache.

Dupa identificarea si audierea migrantilor la Jimbolia, ei vor fi relocati la centrul de imigrari din Timisoara, unde sunt asteptate autoritatile sarbe, pentru a-i prelua pe refugiati in Serbia, conform protocului existent intre cele doua tari.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: