externe

Cele patru principii ale lui Xi Jinping pentru rezolvarea crizei ucrainene. Solutia propusa pare sa avantajeze partea rusa

Presedintele chinez Xi Jinping a propus patru principii pentru a restabili pacea in Ucraina cat mai curand posibil si pentru a impiedica criza sa scape de sub control, relateaza Tass.

Potrivit agentiei de stiri Xinhua, liderul chinez a avut un schimb de opinii aprofundat pe tema crizei ucrainene cu cancelarul german Olaf Scholz, care se afla intr-o vizita oficiala la Beijing.

„In primul rand, ar trebui sa acordam prioritate mentinerii pacii si stabilitatii si sa ne abtinem de la cautarea unor castiguri egoiste.

In al doilea rand, ar trebui sa racim situatia in loc sa punem gaz pe foc.

In al treilea rand, ar trebui sa cream conditii pentru restabilirea pacii si sa ne abtinem de la escaladarea in continuare a tensiunilor.

In al patrulea rand, ar trebui sa reducem impactul negativ asupra economiei globale si sa ne abtinem de la subminarea stabilitatii lanturilor industriale si de aprovizionare globale”, a declarat liderul chinez, citat de agentie.

Scholz se afla intr-o vizita oficiala la Beijing incepand cu 12 aprilie. Aceasta este a doua sa calatorie in China in calitate de cancelar al Republicii Federale Germania. Scholz este insotit de ministrii mediului, agriculturii si transporturilor. Din delegatie fac parte si reprezentanti ai unor companii germane de top, in special Siemens, BMW si Mercedes-Benz. Vizita se axeaza pe relatiile comerciale si economice bilaterale.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

4 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

4 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

4 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

5 ore ago