Cercetator CNSAS, mesaj pentru „abjectul” Tariceanu: „Cititi dosarul tatalui dvs. Veti descoperi ce insemna sa distrugi vieti si sa fii o unealta pe bani a Securitatii”

politica

Mesaj dur al istoricului Madalin Hodor, cercetator la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), dupa ce fiul disidentului Gheorghe Ursu a dezvaluit ca liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, s-a folosit de memoria tatalui sau pentru a obtine capital politic.

„Nu ati gasit domnule Tariceanu un detinut politic mort si care sa nu aiba urmasi? Cineva cu a carui memorie sa stergeti pe jos in jocurile murdare pe care le faceti, fara sa poata sa va contrazica? Consilierii dumneavoastra sunt ticalosi si mitomani. Asta o stiu sigur. Am scris sa o stie toata lumea. Dar ca sunt si idioti, asta pana ieri nu a fost evident”, scrie Hodor pe Facebook.

El a dezvaluit si ca Tariceanu doreste sa obtina, peste rand, de la CNSAS dosarul tatalui sau adoptiv, Dan Amedeo Lazarescu. „Luati-l peste rand. La super-urgenta. Si cititi-l in liniste. Veti descoperi ce insemna sa distrugi vieti si sa fii o unealta pe bani a Securitatii. Apoi, in cunostinta de cauza, veti putea compara”, a mai spus Hodor.

Citeste si: „Manevra dezgustatoare”. Fiul disidentului ucis Gheorghe Ursu, despre Tariceanu: „Mod abject de a se asocia cu cauza si memoria unui disident”

Postarea integrala:

Discutia este despre referendum si faptul ca Presedintele a convocat partidele la consultari. Dansul nu a mers. Spune ca e o ipocrizie. Il acuza ca deja este in campanie electorala. Apoi ataca. Tema este „oglinda, oglinjoara cine este cel mai anticomunist din tara?” Prelipceanu incearca sa il aduca la subiect, care este referendumul pe Justitie. Dar nu.

Dansul are un punctaj de urmat, caci consilierii nu i l-au facut degeaba. Se lanseaza furibund pe tema pe care presa dansilor au impus-o:” tortionarul Lazar „. Schema e simpla: Lazar este tortionar, Iohannis nu il demite, Iohannis sustine tortionarii. Indignare, stupoare, siderare. Nu e prima data.

Tot consilierii aia „specialisti” pe problema trecutului comunist au mai construit recent acelasi tip de atac: Am fost anchetat de un securist, acel securist a infiintat partidul lui Ciolos, Ciolos este securist. Indignare, stupoare, siderare. O saptamana mai tarziu, securistul nu mai era cel care il anchetase, partidul fusese fondat nu de el, ci de fiu, iar Ciolos nu era securist. Nu conteaza. Detalii.

Tonul este egal fara nici o inflexiune, asa cum ii sta bine unui „domn politician”. Usor ragusit din gusa, cat sa dea greutate. Apoi o tranteste : „Intamplator” l-a cunoscut pe Andrei Ursu, fiul lui Gheorghe Ursu, care i s-a confesat in legatura cu uciderea tatalui. Aerul din platou ramane pe loc. Prelipceanu este vizibil derutat. Nu are cum sa stie daca invitatul minte sau nu. Dansul este foarte sigur. Adauga elemente de credibilitate. S-au intalnit la facultate. Pare veridic.

Dar „intamplator” este o minciuna grosolana. Ma uit la mailul pe care mi l-a scris Andrei. Imi imaginez cum i-a fost cand a vazut asta. Apoi vad dimineata stirile. Minciuna este evidenta.

Si ma intreb. Nu ati gasit domnule Tariceanu un detinut politic mort si care sa nu aiba urmasi? Cineva cu a carui memorie sa stergeti pe jos in jocurile murdare pe care le faceti, fara sa poata sa va contrazica? Consilierii dumneavoastra sunt ticalosi si mitomani. Asta o stiu sigur. Am scris sa o stie toata lumea. Dar ca sunt si idioti, asta pana ieri nu a fost evident.

De Iulius Filip nu v-ati putut folosi. L-au cautat varani sambriasi de la A3, dar nu l-au gasit. Apoi au aflat ca omul este bolnav si nu face fata unei emisiuni de linsaj. Au cautat altii. Cu unii nu au nimerit-o, ca s-au dovedit infractori de drept comun, cu altii da. Pentru multi televizorul este o atractie irezistibila. Se vand usor.

Dar nu toti. Mai sunt cativa care nu vor sa isi puna memoria parintilor ucisi in troaca politica pentru un castig imediat. Nu toti. Mai sunt unii care nu mai au altceva in viata. Nu le-a ramas decat memoria parintilor si lupta pentru pedepsirea ucigasilor. Iar dumneavoastra tocmai ati scuipat in cel mai abject mod pe asta.

Inteleg ca vreti de la CNSAS dosarul tatalui adoptiv Amedeo Lazarescu. Normal ca il vreti peste rand, ca nu o sa stati ca restul fostilor detinuti politici care vin dupa ce au mers noaptea intreaga cu trenul. Sunteti obisnuit sa nu stati la coada pentru nimic.

De data asta sunt de acord. Luati-l peste rand. La super-urgenta. Si cititi-l in liniste. Veti descoperi ce insemna sa distrugi vieti si sa fii o unealta pe bani a Securitatii. Apoi, in cunostinta de cauza, veti putea compara.

Cat despre mine, nu stiu de ce sa fiu mai ingrijorat: de micimea dumneavoastra morala sau de faptul ca vreti sa fiti presedintele acestei tari?

LE. Pentru insemnarile de mai sus si pentru altele Gheorghe Ursu a fost asasinat de Securitate. Ele se refereau la Nicolae si Elena Ceausescu. Faceti comparatiile de rigoare si trageti singur concluziile.

Mai mult despre: ,

Comentarii: