Chirieac s-a inscris cu cinci site-uri pentru a obtine bani de la Guvern prin OUG pentru presa

news

Secretariatul General al Guvernului a dat publicitatii lista cu canalele media care s-au inscris pentru a accesa suma de 200.000.000 de lei alocata prin OUG pentru presa. Pe lista se afla cinci site-uri detinute de firma Press Media Electronic SRL, al carei actionar majoritar este Bogdan Chirieac.

Pe lista se afla 742 de entitati media care doresc sa acceseze banii guvernamentali. Printre acestea, se afla si cinci site-uri detinute de Press Media Electronic SRL. Press Media Electronic SRL este detinuta in proportie de 94% de Bogdan Chirieac, alte cate 3 procente fiind detinute de Crisan Rudolf Andreescu si Val Vilcu.

Site-urile controlate de Chirieac sunt: DC News, Stiri Diaspora, DC Medical, DC Business, Defense Romania.

Lista integrala AICI

Ordonanta de urgenta 63/2020 prevede ce sume vor fi alocate „pentru furnizorii media online”: 5 lei/1.000 afisari, dar nu mai mult de 5 afisari/vizitator unic si nu mai mult de 150.000 lei/luna pentru un site, pentru bannere 970 x 250 pixeli, 300 x 250 pixeli si 300 x 600 pixeli, amplasate in primele doua ecrane ale portalurilor web varianta desktop si maximum trei ecrane in varianta mobil, fara a depasi doua pozitii publicitare pe fiecare pagina afisata.

Date privind traficul site-urilor sunt publice pe site-ul BRAT, organizatie care a negociat cu guvernul conditiile de acordare a „sprijinului pentrui presa”.

Astfel, DC News, principala publicatie detinuta de Chirieac, a avut in luna martie aproximativ 36.000.000 de afisari. Daca si in lunile urmatoare se va mentine la acest nivel, site-ul patronat de Bogdan Chirieac ar trebui sa incaseze de la Guvernul PNL suma de 180.000 de lei pe luna. Ordonanta afirma insa ca nu se acorda pentru un site mai mult de 150.000 de lei/luna, prin urmare este foarte probabil ca firma lui Chirieac sa incaseze 30.000 de euro pe luna pentru DC News, in total 120.000 de euro pe patru luni.

La aceasta suma se vor adauga alte sume consistente pentru inca patru site-uri din portofoliul Press Media Electronic SRL.

Citeste si: OUG pentru presa. Aktual24.ro va functiona in continuare FARA bani publici. Cel putin cate 250.000 euro vor putea incasa Chirieac, Buble si Andronic de la Guvern

Seful Cancelariei premierului Orban, Ionel Danca, a anuntat miercuri ca 900 de canale media (posturi TV, posturi radio, site-uri si publicatii) au depus cereri pentru a beneficia de OUG petru presa. Prin aceasta OUG se acorda 40 de milioane de euro pentru o „campanie de informare” privind masurile de contra pandemiei.

„900 de cereri pentru diverse canale media. Se impune prelungirea termenului pentru clarificarea documentelor depuse. Cei care indeplinesc conditiile vor putea semna contractele, cei care au documentatie incompleta vor avea un termen de 10 zile pentru claficare, daca sunteti de acord cu modificarea ordonantei”, a declarat Danca.

„Avem o multime de informatii publice de transmis cetatenilor”, a raspuns premierul, spunand ca este de acord.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: