politica

Cine a furat Romania? (P)

In Romania ultimilor 30 de ani, platitorii de taxe si impozite au asistat la marile tepe din care unii au castigat averi, iar tot ei, platitorii de taxe, s-au trezit ca au de achitat si oalele sparte de altii.

Si nu trebuie sa mergem mult inapoi in istorie, nu trebuie sa ne intoarcem la celebrul faliment Bancorex, din 1997, care a insemnat 2,4 miliarde de dolari pierdute de Romania. Sa ne uitam la istoria noastra recenta. Pe piata de asigurari s-au produs in ultimii opt ani trei mari falimente. Urmarea? Politele RCA s-au scumpit, plateste pagubele fiecare sofer din tara asta, iar cei care au fost numiti de PSD si PNL la ASF, sa supravegheze piata, iau in continuare anual 16 salarii – seful ia cate 16.000 de euro pe luna – si mai primesc si bonusuri de performanta.

Si lista acestor exemple poate continua. E suficient sa ne uitam in comunitatile noastre. Acolo unde nu e asfalt pe multe strazi, unde totul pare gri si fara speranta, acolo 30 de ani nu s-a miscat un deget. Acolo s-a furat. S-a furat viitorul unei comunitati care merita sa traiasca intr-o Romanie moderna!

Adevaratul furt de la Ministerul Sanatatii

Curtea de Conturi arata intr-un raport oficial din decembrie 2023 ce jaf din banii publici e la Ministerul Sanatatii condus de Alexandru Rafila (PSD).

Raportul arata ca medicamente de 800 milioane lei exista doar pe hartie. Au fost platite, apar in acte, nu au ajuns niciodata la bolnavi. Acelasi raport al Curtii de Conturi mai arata ca echipamente medicale au fost platite, dar nici la aceasta ora nu au fost puse in functiune, ca plati in sistem au fost facute ilegal, ca bani pe care Ministerul Sanatatii avea dreptul legal sa-i recupereze nu i-a mai recuperat.

Asa e furata Romania! Cu astfel de date in fata, in mod rezonabil ne putem intreba: daca in fiecare minister sunt astfel de exemple, cat de rau e jumulita Romania chiar de cei care acum o conduc?

O alta forma de furt este umflarea permanenta a organigramelor din institutiile de stat

Cine a mai furat Romania? Tot o forma de furt este fiecare numire politica la varful statului a unor oameni care nu au nicio legatura cu domeniul pe care au ajuns sa-l gestioneze. Romania nu are cum sa se modernizeze cu ministri PSD care au incercat sa dea tunuri din banii publici cu stuful din Delta si s-au justificat apoi cu citate din „presedintele nostru, domnul Nicolae Ceausescu”. A vazut o tara intreaga prostia ministrului Agriculturii, Florin Barbu, care a ramas nesanctionata.

O alta forma de furt este umflarea permanenta a organigramelor din institutiile de stat doar pentru a oferi un loc caldut de munca unor oameni care cu mintea si mainile lor n-ar putea sa-si faca rost in viata. Romania are acum 1,3 milioane de angajati la stat, e in top din acest punct de vedere. In 20 de ani, salariile la stat au crescut de 10 ori, dar nu si calitatea serviciilor publice. De ce? Poate si pentru ca o parte dintre angajatii statului muncesc pe rupte ca sa-i duca in spate si pe cei numiti din pixul unui decident politic. Si pentru asta exista solutii despre care USR vorbeste constant: oprirea jafului din bani publici. O lista de exemple concrete gasiti aici: https://oprimjaful.ro/

Taxele mai mari, o alta forma de furt din buzunarele romanilor

Guvernul Ciolacu tocmai a anuntat ca modifica, iar, Codul Fiscal, dar nu ca sa relaxeze taxarea. Explicatia oficiala pentru noile modificari? Nu exista baza de date pusa la punct si nu pot aplica ce au anuntat. O spune chiar partidul care a luat imprumut de la Banca Mondiala vreo 300 de milioane de euro sa digitalizeze ANAF acum un deceniu. Dar n-a facut nimic. Nu e si asta o forma de furt?

Marcel Ciolacu, acum premier, e un om care abia la 34 de ani si-a adus aminte ca are nevoie sa treaca pe la scoala. Isi poate imagina cineva ca are capacitatea sa conduca o tara? Nu are! A facut praf economia Romaniei, sa nu ne miram ca acum nu mai au bani sa plateasca toate maririle promise pe vorbe.

PSD si PNL se vor imprumuta si mai mult pentru a plati cresterile promise, vor creste taxele, desi se feresc sa spuna asta acum, in campanie electorala, ceea ce va duce economia – si asa fragila si vulnerabilizata de inflatie – in recesiune. La inceputul anului, fiecare roman avea de platit 8.815 euro pentru datoriile facute cu nesabuinta si nepasare de Ciolacu si Ciuca, pentru a sustine un aparat de stat greoi si sa plateasca pensii speciale pentru protejatii partidului unic. Avem cele mai mari scumpiri din toata Europa, Romania a ajuns pe locul 1 la inflatie, iar oamenii traiesc din ce in ce mai greu. Pana si produsele cu pret plafonat s-au scumpit in ultimul an. Sunt cifrele care arata realitatea. E si asta o forma de furt al sperantei.

Solutii exista

Deci, cine a furat Romania? Cei care 34 de ani au condus-o si n-au facut nimic din ceea ce trebuia pentru ca fiecare dintre noi sa o duca din ce in ce mai bine. Fiecare politician care a facut promisiuni pe care nici macar n-a incercat sa si le onoreze. Desigur, ati auzit, daca ati trecut prin fata televizorului in ultimul an, ca USR e de vina – un mesaj de propaganda, total fals. In 34 de ani, USR a participat la guvernare doar 8 luni. Fara premier, fara majoritate in Parlament. Si cu toate astea a reusit sa faca singurul program de modernizare a tarii din ultimii 34 de ani: PNRR.

Deci, se poate! Solutiile sunt in interiorul politicii, nu in afara ei, nu insa fara implicarea fiecaruia dintre noi. Se poate si altfel, se poate si corect, dar cu oameni care au facut scoala la vreme si n-au trecut degeaba prin ea, cu oameni care vad politica o cariera si o misiune, nu o sursa nesfarsita de combinatii cu banii celor care muncesc sa duca statul in spate! Exista solutii corecte pentru o Romanie moderna in Europa! Programul Dreptei Unite pentru europarlamentare il gasesti aici: https://dreaptaunita.eu/prioritati

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: cine a furat

Recent Posts

Regele Charles al III-lea va participa la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 80 de ani de la „Ziua Z”, in Franta

Regele Charles al III-lea intentioneaza sa calatoreasca, luna viitoare, in Franta pentru ceremoniile care vor…

6 minute ago

Rusii folosesc prizonierii din Vovchansk, Harkov, ca „scuturi umane”, spun oficialii ucraineni. „Au existat si executii de civili”

Fortele rusesti au capturat zeci de civili in orasul de frontiera Vovchansk, a declarat un…

O oră ago

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

2 ore ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

20 de ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

20 de ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

20 de ore ago