Cine este caratorul de valiza al lui Dragnea. Provine din anturajul unui dubios si penal miliardar

politica

Liviu Dragnea a aparut, luni, din nou cu o valiza in fata jurnalistilor, incercand astfel sa impinga in derizoriu documentele compromitatoare care au aparut din „Valiza din Teleorman”. Valiza lui Dragnea era sustinuta dintr-o parte de un individ care apare deseori in umbra sefului PSD.

Individul, care radea slugarnic la auzul spuselor lui Dragnea, este Paul Ionescu. El este angajat ca director al Cancelariei presedintelui Camerei Deputatilor, fiind singura persoana pe care Dragnea o recunoaste public drept consilier.

In urma cu trei luni, Dragnea a fost intrebat la Antena 3 daca este consiliat de Florian Coldea in lupta sa cu :staul paralel”. Atunci, pentru prima data, Dragnea l-a pomenit pe Paul Ionescu.

„Nu am nevoie sa-mi iau consilier pe Florian Coldea. Si in general n-am… Eu am un consilier, Paul Ionescu, pe care probabil ca il stiti, e cu mine aici (…) E un baiat civil, adica… Pentru ca eu ma consiliez cu colegii din partid, cu secretarul general Marian Neacsu, cu o parte din vicepresedinti, cu presedinti de organizatii”, spunea Dragnea.

In PSD, Ionescu este cunoscut ca „baiatul care ii duce geanta lui Dragnea”. „A, baiatul asta este mereu in preajma lui Dragnea, ii duce geanta”, spunea un lider al PSD despre Ionescu pentru EVZ.

Ionescu i-a dus geanta lui Dragnea pana si la ICCJ, cand acesta se prezenta in fata judecatorilor.

Ionescu a reusit sa iasa din umbra lui Dragnea cu o singura ocazie, in iulie 2018, cand a fost audiat la DICOT. „Este un dosar deschis in 2017, care nu are legatura cu zona politica. Nu va pot spune despre ce este vorba. Nu are legatura nici cu zona politica, nici cu zona parlamentara, este un dosar din viata mea privata, avand calitatea de martor. Nu m-a citat nimeni pana acum in niciun alt dosar”, spunea atunci Paul Ionescu.

Mai multe publicatii au relatat atunci ca Ionescu a fost audiat intr-un caz de evaziune la Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, fostul loc de munca al acestuia.

Conform unei declaratii de avere din 2015, Paul Ionescu a mai lucrat si la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, la Niro Investement SA, la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului la SC Caravelle SRL.

Niro Investement SA este detinuta de Nicolae Dumitru, un celebru afacerist penal care a facut si puscarie. El a fost eliberat, in septembrie 2017, dupa ce a executat o parte din pedeapsa de doi ani si patru luni de inchisoare, primita pentru trafic de influenta in dosarul „Microsoft”, decizia fiind definitiva.

Potrivit declaratiei de avere a lui Ionescu Paul Mihail, postata pe site-ul Camerei Deputatilor, consilierul lui Liviu Dragnea detine doua autoturisme, cumparate in 2012, un Renault Megan1 si un Peugeot 508; are un credit de 63.100 de lei, scadent in 2022. Anul trecut a castigat 67.300 de lei.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: