Categories: externe

Cine urmeaza sa iasa din UE? SONDAJE ingrijoratoare, iata situatia din principalele tari ale UE

Partidele eurosceptice din Uniunea Europeana isi intesifica solicitarile de organizare a unor referendumuri privind apartenenta la blocul comunitar, dpa succesul inregistrat de liderii anti-UE din Marea Britanie. 

Imediat dupa anuntul rezultatelor, sefa Frontului National din Franta, Marine Le Pen, a solicitat un vot pentru „Frexit”, in timp ce extremistul Geert Wilders din Olanda solicita „Nexit”.

In Italia, liderul Ligii Nordului, Matteo Salvini, a sous ca Uniunea Europeana este o „cusca de nebuni” care „omoara locurile de munca si demnitatea cetatenilor”.

De asemenea, exista temeri ca Brexit va antrena miscari similare si in Cehia (Czexit), Suedia (Swexit) si Grecia (Grexit).

Potrivit unor sondaje citate de Daily Mail, euroscepticismul este in crestere peste tot in Europa. In Suedia, 36% spun ca sunt in favoarea unei „iesiri”, iar in Franta si Italia peste jumatate dintre cetateni doresc sa fie organizat referendum.

„Acum, dupa ce Marea Britanie a decis sa iasa, multi au inceput sa se gandeasca ca aceasta este cea mai buna solutie pentru ei”, a declarat Jeppe Kofod, un influent europarlamentar danez, liderul social-democratilor din PE.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Mii de olandezi au sarbatorit Ziua Regelui, printr-o spectaculoasa defilare navala pe canalele din Amsterdam – VIDEO

Imbracati in culoarea nationala - portocaliu, dansand pe muzica si mancand produse de patiserie cu…

1 minut ago

Presedintele Joe Biden a recunoscut, intr-un interviu radiofonic, ca a vrut sa se sinucida dupa moartea fiicei sale si a primei sale sotii

Presedintele Biden s-a alaturat vineri prezentatorului de radio Howard Stern pentru un interviu surpriza in…

32 de minute ago

Papa Francisc, in vizita la Venetia. Este prima calatorie a Suveranului Pontif, dupa sapte luni

Papa Francisc, in varsta de 87 de ani, este asteptat, astazi, la Venetia pentru prima…

33 de minute ago

Manifestatie a jurnalistilor mexicani, dupa ce un coleg al lor a fost asasinat pentru ca a publicat pe Facebook critici politice

Aproximativ cincizeci de jurnalisti mexicani au manifestat sambata dupa asasinarea colegului lor Roberto Carlos Figueroa…

O oră ago

Rusia, atacuri masive in zona Avdiivka. Ucrainenii spun ca scopul acestora este sa „paralizeze livrarile incarcaturilor militare”

Nu mai putin de 59 de atacuri inamice au respns fortele de aparare ucrainene, sambata,…

O oră ago