Ciolacu, anunt halucinant in Parlament: PSD ar fi pastrat pensiile speciale pentru parlamentari daca „Guvernul nu ingheta pensiile, salariile, toata Romania”

politica

Marcel Ciolacu, unul dintre initiatorii infiintarii pensiilor speciale pentru parlamentari, a declarat miercuri, in sedinta plenului reunit la Parlamentului, ca PSD vrea ca acum sa fie desfiintate pensiile speciale pentru ca „Guvernul a inghetat toata Romania”.

„Am ajuns in aceasta situatie pentru ca dvs., guvernul dvs., ati emis o ordonanta prin care ati inghetat pensiile, salariile, toata Romania. Era normal ca orice politician sa reactionam in acest fel, sa nu mai avem indemnizatii speciale, atat timp cat filosofia actualei coalitii este de recesiune.

Nu am inteles de ce nu ati facut acest lucru anul trecut, era prmul ministru al Romaniei, aveati o majoritate. N-am inteles, domnule Barna, de ce nu ati dat o OUG sa faceti dreptatea pana la capat”, a declarat Ciolacu in fata plenului reunit.

Citeste si: Documente! In 2015, Ciolacu a initiat legea pentru reintroducerea pensiilor speciale pentru parlamentari: „O necesitate”

In aprilie 2015, 200 de parlamentari ai PSD au semnat un proiect de lege prin care urmau sa fie reintroduse pensiile speciale pentru parlamentari. Legea a fost adoptata apoi in 15 decembrie si promulgata de presedintele tarii pe 23 decembrie.

Pensiile speciale pentru parlamentari si pentru alte categorii de demnitari fusesera taiate anterior de catre Guvernul Boc. Pe 29 aprilie 2015, trei deputati PSD (Duvaz, Stanciu Anghel si Petre Daea) au depus un proiect de lege „pentru modificarea si completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor”.

Proiectul era sustinut de peste 200 de semnaturi ale parlamentarilor PSD. La pozitia 75 apare si semnatura actualului presedinte al PSD, Marcel Ciolacu.

In expunerea de motive, cei 200 de parlamentari PSD, printre care se afla si Ciolacu, afirmau ca este nevoie de pensii speciale pentru ca deputatii si senatorii au „un grad sporit de responsabilitate”, astfel incat pensia speciala este o „necesitate”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: