politica

Ciolacu anunta ca PSD va vota chiar si motiunea de cenzura a USRPLUS: „Sa depuna ei o motiune, USR-ul cu AUR-ul, si eu va promit ca toti colegii mei, 157, o vor vota”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat joi seara ca PSD va vota orice motiune de cenzura, inclusiv una depusa de AUR sau USRPLUS.

„Am venit normal, a inceput o noua sesiune parlamentara. Avem acest drept constitutional sa depunem o motiune de cenzura, am venit cu textul, am semnaturile in masina. 157 de semnaturi. Avem nevoie de 234. Presupun ca cei de la AUR sunt in opozitie; sa vina sa discutam.

Sa depuna USR impreuna cu AUR motiunea. Va spun la dumneavoastra in studio pentru prima oara: PSD-ul voteaza motiunea si pica Guvernul Citu. Sa depuna ei o motiune, USR-ul cu AUR-ul, sa o depuna la Parlament si eu va promit ca toti colegii mei, 157, o vor vota”, a declarat Ciolacu la Romania TV.

USPLUS, AUR si PSD au anuntat ca au inceput sa stranga semnaturi pentru motiunile lor impotriva lui Citu.

Executivul va avea o sedinta vineri, de la ora 16.00, iar pe ordinea de zi a intrunirii va fi inclus si proiectul de ordonanta de urgenta privind programul de investitii „Anghel Saligny”, a anuntat europarlamentarul PNL Gheorghe Falca.

Ministrii USR PLUS nu vor participa la intrunirea Guvernului, ci doar la sedinta coalitiei de la ora 18.00.

Liderul deputatilor USR PLUS Ionut Mosteanu a afirmat ca premierul Florin Citu a pierdut sustinerea formatiunii si a anuntat ca au fost discutii cu AUR pentru depunerea unei motiuni de cenzura, dupa demiterea ministrului Justitiei Stelian Ion si preluarea interimara a portofoliului de catre Lucian Bode.

Intrebat daca ministrii USR PLUS ar putea demisiona, Mosteanu a afirmat: „Toate variantele sunt pe masa, insa cred ca in momentul acesta e foarte periculos sa il lasam pe Florin Citu cu toata puterea pe mana, pentru ca nu stie sa o foloseasca. A folosit-o abuziv, a presat ministri sa ii avizeze o OUG care nu are absolut nicio urgenta. Vrem dezvoltare, dar vrem sa nu mai repetam greselile trecutului. Nu vrem sa deschidem o cutie a Pandorei si sa repetam greselile din PNDL 1 si PNDL 2”.

„Orice discutie in coalitie incepe de la demisia premierului Florin Citu si apoi discutam orice”, a mai adaugat Mosteanu, referitor la faptul ca liberalii au anuntat sustinerea premierului in continuare.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Rusia desfasoara o campanie agresiva de sabotaj sub acoperire in Europa. UK si Germania, cele mai recente tari vizate

Determinata sa isi sporeasca atat presiunea pe campul de lupta asupra Ucrainei, cat si presiunea…

35 de minute ago

Scandal intre suveranisti. Razvan Constantinescu: „George Simion este un golan”

Medicul Razvan Constantinescu, devenit celebru in perioada pandemiei prin negationism si promovarea de teorii conspirationiste,…

5 minute ago

Seful OpenAI vrea sa transforme inteligenta artificiala intr-un „coleg super-competent care stie absolut totul” despre viata ta

In viziunea lui Sam Altman asupra viitorului, inteligenta artificiala este un pic intimidanta, relateaza Business…

30 de minute ago

Casa Alba: Ajutorul american va ajuta Ucrainei sa treaca la contraofensiva in 2025

Casa Alba este convinsa ca ajutorul militar oferit de Statele Unite va contribui la tranzitia…

33 de minute ago