politica

Ciolacu ataca furibund: „Iohannis a pangarit Arcul de Triumf. A depasit regulile de bun-simt in ce priveste respectul fata de natiunea romana”

Presedintele PSD Marcel Ciolacu l-a atacat furibund, miercuri, pe Klaus Iohannis, sustinand ca presedintele a „pangarit politic” Arcul de Triumf. Din cauza restrictiilor dictate de pandemie, la ceremonia de la Arcul de Triumf au participat doar oficialitatile si 15 de militari.

„Iohannis este un politruc, am avut ultimul exemplu pe 1 Decembrie. Ii reamintesc domnului Iohannis ca unul dintre simbolurile din Romania este Arcul de Triumf. Arcul de Triumf este al romanilor. Nu ai voi sa pangaresti politic un astfel de simbol, mai ales de 1 Decembrie. Se pare ca atat putem.

Asta este viziunea noastra despre o Romanie educata si normala! Am depasit regulile de bun-simt in ce priveste respectul fata de natiunea romana si vor avea costuri. Indiferent cine va castiga aceste alegeri, aceasta ura insamantata de cel de pe prima pozitie in statul roman va fi greu de stins. Dupa 1 Deecemnbrie nu se va sterge cu buretele”, a declarat Ciolacu pentru Adevarul.

Presedintele Klaus Iohannis i-a indemnat pe romani, in cadrul discursului sustinut de Ziua Nationala la Arcul de Triumf, sa aleaga „un parlament cu oameni onesti, mai muncitori, mai buni”.

„Drumul nostru inainte nu va fi usor. Impreuna si solidara cu partenerii sai europeni, Romania vede in aceasta perioada de criza momentul unei reporniri a energiilor sale pentru crestere si prosperitate, pentru echilibru si pace. Acum este momentul sa formulam strategii responsabile si realiste, sa reparam acolo unde stricaciunile sunt profunde, sa dezvoltam proiecte ambitioase si de lunga durata acolo unde suntem in suferinta de decenii.

Peste cateva zile, romanii vor avea din nou ocazia sa-si faca auzita vocea, prin vot, si sa aleaga un nou Parlament.

E acel moment in care putem construi o Romanie al carei viitor sa fie mai mult decat o promisiune, mai concret decat un vis si mai aproape decat orizontul sperantelor noastre. Un Parlament cu oameni onesti, mai muncitori, mai buni.

Gasesc foarte potrivite cuvintele lui Iuliu Maniu, unul dintre artizanii Unirii, care spunea ca ‘deplina libertate si egala impartire in puterea de stat a cetatenilor este singura baza solida a dezvoltarii unui stat.’

De actiunile fiecaruia dintre noi depinde ca tinerele generatii sa traiasca in pace, prosperitate si stabilitate.

Amintind despre sacrificiul suprem al inaintasilor nostri si onorand memoria acestora, nu trebuie sa ne temem de viitor. Viitorul il construim impreuna! La fel cum natiunea romana a depasit atatea momente dificile, sunt sigur ca si de aceasta data vom reusi!”, a spus Iohannis.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Starea de sanatate a actorului Florin Piersic este „usor imbunatatita”, anunta Spitalul de Ortopedie „Foisor”

Starea de sanatate a actorului Florin Piersic este usor imbunatatita, cu o evolutie lent favorabila,…

22 de minute ago

Germania va achizitiona din Statele Unite trei sisteme de rachete HIMARS pentru a le dona Ucrainei

Ministrul german al apararii, Boris Pistorius, a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze trei lansatoare pentru…

52 de minute ago

Utilizarea combustibililor fosili a scazut la un nivel record, in aprilie, in Uniunea Europeana. O treime din energia UE a venit de la fotovoltaice si eoliene

Scaderea productiei de energie electrica cu combustibili fosili a fost determinata de cresterea eoliana si…

32 de minute ago

Argentina, paralizata de o greva generala de 24 de ore, declansata ca protest fata de masurile de austeritate ale presedintelui Milei

Cele mai mari sindicate argentiniene au lansat una dintre cele mai aprige provocari la adresa…

O oră ago

Primii pilotii ucraineni care au terminat antrenamentul pentru F-16 se intorc acasa. In curand vor veni si avioanele

Purtatorul de cuvant al Fortelor Aeriene Ucrainene a anuntat ca unii dintre pilotii ucraineni au…

O oră ago