politica

Ciolacu, despre fiul lui Piedone: „Un copil foarte bun. O cunosc pe sotia domnului Piedone”

Presedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat ca il cunoaste pe Cristian Popescu Piedone din anii ’90 deoarece candidatul PUSL la Primaria Capitalei era prieten cu fratele sau mai mare. Ciolacu a precizat ca nu era corect din partea sa sa il sune pe Piedone si sa ii ceara sa se retraga din cursa electorala, dar ca i-a transmis un mesaj pentru a fi gasita o formula pentru a construi pentru Bucuresti.

Marcel Ciolacu a fost intrebat, sambata, la emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, in ce context l-a cunoscut pe Cristian Popescu Piedone.

“Il cunosc cred ca de prin anul 92 – 96, 94. El a fost si este cred, ca nu s-au mai vazut de foarte multi ani, cu fratele meu mai mare. Noi suntem trei frati, cu Mihai. Erau prieteni in acea perioada. Asa l-am cunoscut eu pe Cristian Popescu Piedone in aceasta conjunctura, de la fratele meu. Eu in timpul studentiei am lucrat la o companie romano-israeliana unde era si fratele meu actionar, avea vreo 10%, si in acel context l-am cunoscut pe domnul Popescu. Asta se intampla la Bucuresti. Ii cunosc familia, ii cunosc baiatul, este parlamentar, ales la Suceava, un copil foarte bun. Parerea mea ca avea drumul lui politic bine conturat si crestea. Sunt doua lucruri diferite, administratia si parlamentul. O cunosc pe sotia domnului Piedone si am zis, domnule, ca sa se stie de la mine ca ne cunoastem, sa nu apara breaking news-uri ca Ciolacu… “, a afirmat liderul PSD, citat de news.ro.

El a explicat de ce acum nu poate vorbi la telefon cu Cristian Popescu Piedone.

“Am sa va spun o poveste. Cred ca prin 1996 am cunoscut doi parlamentari belgieni. Unul dintre dansii a si a ajuns ministrul de externe in Belgia si erau din doua partide, cam cum sunt eu cu domnul Ciuca. Erau prietenii cei mai buni,cu familiile. Ne-am cunoscut, cu toata lumea si am intrebat cum puteti fi prieteni de familie cand faceti parte… In 1996 in Romania e cu ura, noi ne dusmanim, ne urmarim, ce se intampla acolo? ”Marcel, e normal noi suntem prietenii cei mai buni. Cand este campanie electorala, noi nu comunicam, si nici familiile noastre, in toata acea perioada, decat daca este, la un moment dat, o urgenta de familie la unul dintre noi. Noi nu comunicam deloc Este notorietate in partidele noastre ca suntem prieteni. Dupa ce am terminat campania, ne apucam si construim ce e mai bine pentru cei pe care ii reprezentam. E cu totul altceva. Incercam pe legi sa colaboram pentru comunitatile noastre”. Eu eram mai si tanar, eram burete, am ramas cu acea impresie. in momentul acesta eu nu pot sa mai vorbesc cu domnul Piedone la telefon. Sunt presedinte de partid, domnia sa e presedinte de partid”, a explicat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a fost intrebat daca, in virtutea prieteniei pe care o are cu Cristian Popescu Piedone, nu poate sa il sune si sa il roage sa se retraga din cursa pentru Primaria Capitalei.

“Nu ar fi fost corect din partea mea sa-l sun pe domnul Piedone, sa-l intreb. In momentul acela, in primul rand, n-ar fi fost corect fata de Gabriela Firea sa fac lucrurile acestea. Nu ar fi fost corect fata de un coleg, fata de partidul pe care il reprezint. Sunt niste reguli si niste…Lasati-ma sa functionez asa cum simt eu. Si de aceea am trimis un mesaj. Dom’le, hai sa gasim o formula sa construim pentru Bucuresti. S-au pus 25 de barcute si zece locuri de joaca si multe minciuni spuse”, a transmis liderul PSD.

El a mai declarat ca Gabriela Firea se pregateste de trei ani si jumatate sa candideze la Primaria Capitalei.

“Doamna Gabriela Firea se pregateste totusi de trei ani si jumatate sa candideze. Eu nu am ce sa-i reprosez doamnei Firea. In momentul in care discutiile duceau in coalitie spre un candidat comun, normal ca am sesizat la doamna Gabriela Firea o anumita retinere, suparare cred ca e prea mult. Dar, in schimb, doamna Gabriela Firea mi-a zis: ”Marcel, te rog frumos sa iei decizia care e cea mai buna pentru PSD si pentru aceasta coalitie. Nu tine cont ca eu ma pregatesc de trei ani fiindca am fost invinsa de domnul Nicusor prin minciuna. Si s-au dovedit toate aceste minciuni”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a declarat joi ca a incheiat orice dialog si orice oferta pentru Cristian Popescu Piedone. „Eu am spus ca trebuie sa ne gandim la ceea ce avem de construit pentru Bucuresti, sa nu incercam sa ramanem blocati in visele personale. Ii urez succes”, a mai precizat presedintele PSD.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ciolacu nu mai taie in carne vine: „E evident ca noi am pierdut razboiul cu retailerii”

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat joi invins in "razboiul cu retailerii". El a avut mai…

O oră ago

Germania: Angajatii au lucrat in jur de 1,3 miliarde de ore suplimentare in 2023, majoritatea fiind neplatite

In Germania, numarul orelor suplimentare prestate de angajati ramane astronomic de mare. Anul trecut, se…

57 de minute ago