politica

Ciolacu, disperat din cauza taierii pensiilor speciale, il ataca pe Ciuca: „Era ministru al Apararii in guvernul care, secret, si-a asumat anumite jaloane in anumiti parametri”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi ca pana acum abordarea in ceea ce priveste pensiile speciale a fost „una electorala” si niciun partid politic nu a avut o „abordare corecta” pentru a rezolva aceasta problema.

„De aproape patru ani, cu totii consideram ca e nevoie de o reforma a pensiilor speciale. Total indreptatit. Pana acum abordarea in ceea ce priveste pensiile speciale a fost una electorala. Niciun partid politic nu a avut o abordare corecta, sa rezolve odata pensiile speciale. Reforma pensiilor speciale este prevazuta in cererea nr. 3 de plata, noi aflandu-ne in acest moment in perioada in care se fac aceste reforme, trec aceste jaloane prin Guvern sau prin Parlament, ca pe urma sa fie inaintate Comisiei si ele sa fie aprobate sau daca sunt lucruri care trebuie modificate sa avem timp sa le modificam. (…) Cererea de plata nr. 3 este cea mai consistenta cerere, contine cele mai multe reforme si cele mai multe jaloane, unul dintre ele este cel privind reforma pensiilor speciale”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

El a adaugat ca nu a avut timp in interviul pe care l-a dat la radio miercuri sa explice acest subiect, astfel incat sa nu apara stiri potrivit carora „Ciolacu taie 3 miliarde de euro de la fondurile europene, Romania a intrat intr-un colaps, dezastru national”.

„Eu insist in continuare ca datoria mea ca om politic este sa vin in fata romanilor prin intermediul dumneavoastra si sa dau explicatii ca oamenii sa stie ce contin aceste reforme. Eu stiu ca avem un PNRR care a fost tinut ascuns, au fost anumiti ministri care l-au semnat si l-au trimis la Comisia Europeana. Exista acolo jalonul cu pensiile speciale. (…) Asa au trecut in jalon cei care l-au facut, nu l-am facut eu, a fost un Guvern al Romaniei care, secret, si-a asumat anumite jaloane in anumiti parametri.

Cred ca Ministerul Apararii, cred ca domnul prim ministru Ciuca era atunci ministru al Apararii, Ministerul de Interne, in acel moment domnul ministru Bode era ministru de Interne, ministrul Justitiei cred ca era domnul Stelian Ion, avem Ministerul Muncii, era doamna de la PNL. Am inteles ca acum nimeni nu mai da nicio explicatie ce au trecut in PNRR”, a afirmat Ciolacu.

El a mai spus ca „ne trebuie o abordare corecta sa indeplinim jalonul si nu se pierde niciun euro”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Burkina Faso suspenda emisia posturilor de radio BBC Africa si VOA din cauza relatarilor privind uciderea a 223 de sateni de catre armata

Burkina Faso a suspendat timp de doua saptamani emisia BBC Africa si Voice of America…

7 ore ago

Flacara olimpica, preluata la Atena de presedintele Comitetului de organizare a JO de vara. Va calatori 12 zile la bordul velierului Belem pana la Marsilia

Jucatorul grec de polo pe apa Ioannis Fountoulis, ultimul dintr-un lung sir de purtatori de…

7 ore ago

Extremistul Ben-Gvir, ministrul israelian al securitatii nationale, ranit usor intr-un accident de masina

Ministrul israelian al securitatii nationale, extremistul Itamar Ben-Gvir, a fost transportat la spital dupa ce…

7 ore ago

Sustinatorii premierului spaniol Sanchez convoaca mitinguri, in timp ce liderii de stanga din strainatate il indeamna sa ramana in functie

Sustinatorii premierului spaniol Pedro Sanchez pregatesc mitinguri pentru a-l indemna sa ramana in functie, dupa…

7 ore ago

Netanyahu spune ca deciziile CPI nu vor afecta actiunile Israelului insa vor crea un precedent periculos

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, vineri, ca orice decizie a Curtii Penale Internationale, care…

7 ore ago