politica

Ciolacu prezinta scuze cu jumatate de gura moldovenilor si ataca PNL-ul: „Mama era din Tecuci”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a avut, vineri seara, o prima reactie dupa declaratiile jignitoare facute la Timisoara la adresa moldovenilor. El sustine ca „mama era din Tecuci” si lanseaza atacuri la adresa candidatilor PNL din capitala Moldovei, Iasi.

„Inainte de orice sunt roman. Imi iubesc tara si cred in Dumnezeu. Sunt moldovean asa cum sunt ardelean, banatean, oltean sau bucovinean. Mama era din Tecuci. Deci departe de mine sa jignesc pe cineva.

Vad ca s-a interpretat o gluma pe care am facut-o in Timisoara si unii incearca sa o speculeze politic. Nu a fost nimic peiorativ. Daca cineva s-a simtit jignit imi cer scuze, nu asta mi-am dorit.

Respectul pentru Moldova se vede in proiectele mari de infrastructura pe care le facem aici in ultimii ani, tocmai pentru a recupera decalajale fata de celelalte regiuni ale tarii.

Jignirea adevarata este cand propui candidati precum un hot de tabla si un primar penal dintr-un grup infractional organizat si te astepti ca oamenii sa ii voteze.

Ps: mereu am simtit multa caldura atunci cand am fost in Moldova. Si voi reveni de fiecare data cu acelasi respect si pretuire”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Presedintele PNL Iasi, deputatul Alexandru Muraru, considera ca declaratiile premierului Ciolacu in legatura cu apartenenta Buzaului la Moldova reprezinta un semn de „dispret” la adresa moldovenilor. ”Buzaul nu e in Moldova si va rog frumos sa nu ma jigniti”, a declarat Ciolacu la Timisoara.

”Nu ma asteptam la domnul prim-ministru Ciolacu sa ne predea lectii de geografie si nici de bune maniere, dar sa dispretuiesti moldovenii e clar un semn de slab instinct politic. A reveni asupra declaratiei, ar fi un semn ca domnia sa si-a propus sa mai si invete, nu doar sa dea lectii”, a scris Muraru pe Facebook.

Citeste si: S-au suparat moldovenii pe Ciolacu. Asociatie din Iasi: „Despre ce jignire personala ar fi fost vorba daca Buzaul era in Moldova?”

Si Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei ii cere explicatii premierului Marcel Ciolacu.

Asociatia Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei ii cere premierului sa spuna despre ce jignire personala ar fi vorba daca Buzaul era in Moldova.

”Premierul Marcel Ciolacu a facut joi, 25 aprilie 2024, intr-o conferinta de presa electorala la Timisoara, cateva declaratii despre oportunitatea regionalizarii Romaniei si despre autostrada care leaga Moldova de restul tarii. In acest context a facut zambind si urmatoarea afirmatie: «Buzaul nu e in Moldova si va rog frumos sa nu ma jigniti».

Asociatia Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei ii cere prim-ministrului explicatii publice in legatura cu afirmatia facuta: despre ce jignire personala ar fi fost vorba daca Buzaul era in Moldova?”, au transmis, vineri, reprezentantii MDM.

Citeste si: Marcel Ciolacu ii insulta pe moldoveni la Timisoara: „Buzaul nu e in Moldova si va rog frumos sa nu ma jigniti!” – VIDEO

Potrivit conducerii asociatiei iesene, ”substratul afirmatiei este in primul rand jignitor pentru intreaga populatie a regiunii Moldova, de care domnul prim-ministru gaseste de cuviinta sa se delimiteze intr-un mod dispretuitor”.

”«Buzaul nu e in Moldova si va rog frumos sa nu ma jigniti» este o afirmatie foarte grava care il descalifica pe domnul Ciolacu ca prim-ministru, obligat prin natura functiei pe care o ocupa ca, dincolo de decenta, sa fie lipsit de partinire si sa trateze fiecare regiune si pe locuitorii acestora in mod egal, cel putin la nivelul declaratiilor. Cu asemenea atitudine, cu asemenea afirmatii iresponsabile cu trimitere la cetatenii din regiunea Moldovei, domnul Marcel Ciolacu nu mai poate ocupa functia de prim-ministru al Romaniei. Prezenta domnului Ciolacu in fruntea Guvernului este o jignire la adresa acestei tari”, mai arata reprezentantii Miscarii pentru Dezvoltarea Moldovei.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat,…

3 ore ago

Rares Bogdan anunta ca Bolojan nu va candida la Presedintie: „Contextul actual il favorizeaza pe Nicolae Ciuca ca si candidat”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a declarat, marti, ca singurul candidat pe care liberalii il sustin…

9 minute ago

9 mai, zi tensionata in Moldova. Maia Sandu anunta ca Moscova orchestreaza manifestatii in republica

Presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a denuntat marti manifestatii care, in opinia sa, sunt controlate…

13 minute ago

Venetia a incasat aproape 1 milion de euro in primele zile ale experimentului cu intrare platita pentru a combate aglomeratia

Taxa de intrare pentru turistii de o zi in Venetia a adus orasului venituri de…

16 minute ago

Surpriza majora, neutra Elvetie vrea o colaborare stransa cu NATO. Si alte trei state europene neutre poarta discutii cu NATO – Die Presse

Patru tari europene neutre care nu sunt membre ale NATO, respectiv Austria, Elvetia, Irlanda si…

3 ore ago