externe

Serviciul de Securitate al Ucrainei a capturat o retea de agenti FSB care se pregateau sa-l asasineze pe presedintele Zelenski. Doi agenti sunt colonei in cadrul serviciilor de la Kiev – VIDEO

Serviciul de Securitate al Ucrainei a anuntat ca ar fi demascat o retea de agenti FSB care pregateau asasinarea lui Volodimir Zelenski. Reteaua, ale carei activitati erau supravegheate de FSB de la Moscova, includea doi colonei ai Directiei Securitatii de Stat, care au „scurs” informatii secrete catre rusi.

Potrivit cotidianului Ukrainska Pravda, rusii au dezvoltat in ultimele luni in mod activ mai multe planuri de eliminare a presedintelui. Una dintre sarcinile retelei de agenti ai FSB era sa caute executanti in randul militarilor, aproape de garzile lui Zelenski.

Planul inamicului era urmatorul: mai intai, agentul recrutat trebuia sa observe miscarile presedintelui si sa transmita informatii inamicului. La coordonatele casei in care trebuia sa se afle Zelenski se planuia lansarea unui atac cu rachete. Apoi urmau sa atace cu o drona persoanele ramase la locul loviturii. Dupa aceea, rusii planuiau sa loveasca cu o alta racheta, inclusiv pentru a distruge urmele folosirii dronei.

Agentii inamici planuiau, de asemenea, sa ii asasineze pe seful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Malyuk, si pe seful Directiei Principale de Informatii a Ucrainei, Budanov.

Se pare ca asa-numitul Al Cincilea Serviciu al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), care este responsabil pentru serviciile de informatii externe, era responsabil de planul de asasinare a inaltilor oficiali ucraineni.

Angajatii acestui serviciu au fost cei care au fost implicati in activitati subversive in Ucraina si au colectat informatii de informatii pe teritoriul acesteia, care ar fi trebuit sa ajute la planificarea invaziei rusesti.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul din fata Primariei Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

2 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

2 ore ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

3 ore ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

3 ore ago