politica

Ciolacu ii anunta pe romani ca el va fi premier peste un an: „100% functia de prim-ministru va reveni PSD in mai 2023”

Presedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seara ca PSD va da premierul in anul 2023, daca Nicolae Ciuca va prelua sefia PNL.

„In acest moment, cu certitudine, daca domnul Nicolae Ciuca va deveni presedintele Partidului National Liberal, cu certitudine de suta la suta functia de prim-ministru, in mai 2023, va reveni Partidului Social Democrat. (…) Este si normal sa fie asa (…) si exista in acest moment decizia ca eu sa fiu premierul rotativ”, a afirmat Marcel Ciolacu la Romania TV, citat de Agerpres.

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat, miercuri, ca si-a depus candidatura la sefia PNL.

„Am decis sa-mi depun motiunea de candidatura pentru functia de presedinte al PNL. Am decis sa-mi asum aceasta responsabilitate dupa o discutie pe care am avut-o cu colegii si in urma analizei pe care am facut-o asupra intregii situatii politice”, a spus Ciuca, la sediul central al PNL.

Premierul candideaza la sefia PNL cu motiunea intitulata „Uniti pentru o Romanie stabila si puternica”.

„Sper ca, dupa ce o vor analiza, colegii mei o vor vota”, a afirmat el.

Potrivit lui Nicolae Ciuca, PNL este in prezent la guvernare si are datoria sa asigure stabilitatea tarii, sa guverneze eficient si sa ofere romanilor siguranta, dar si increderea ca va fi depasit cu bine contextul actual complicat.

„Una din conditiile esentiale pentru buna guvernare este ca in interiorul partidului nostru sa existe o stare de armonie si o concentrare a tuturor asupra obiectivelor pe care ni le asumam. Cum, de asemenea, o alta conditie importanta este sa avem o coalitie stabila in care dialogul cu partenerii sa fie calea de rezolvare a tuturor problemelor care pot sa apara din cauza divergentelor ideologice”, a mentionat prim-ministrul.

El s-a declarat convins ca va face alaturi de colegii din partid o echipa „puternica” si „unita”.

„De cand am intrat in PNL, am putut sa simt capacitatea liberalilor de a se mobiliza si de a asigura administrarea tarii, de la nivel local pana la nivel guvernamental. Stiu insa ca exista solutii ca lucrurile sa se imbunatateasca in zonele in care nu stam asa bine. Acest lucru va fi insa un efort comun al nostru, al tuturor. Acest lucru l-am spus tuturor colegilor mei. Acum nu este vorba despre o persoana, ci este vorba despre toata echipa liberala care trebuie sa fie constienta ca de activitatea fiecaruia dintre noi depinde scorul electoral al partidului. Sunt convins ca, alaturi de colegii mei, vom putea face o echipa puternica, unita, care sa genereze politicile publice de care are nevoie tara. PNL este cel mai mare partid de dreapta, are cei buni primari din tara si poate ajunge primul partid din Romania”, a sustinut Ciuca.

Obiectivul sau este „intarirea” PNL si pregatirea alegerilor urmatoare. „Daca vom guverna bine, daca vom reusi sa ducem la bun sfarsit obiectivele pe care le avem in programul de guvernare, atunci si rezultatele vor fi evidente”, a mentionat premierul.

El a adaugat ca vor fi luate toate masurile necesare pentru protejarea cetatenilor de efectele generate de razboiul din Ucraina si crizele cu care se confrunta intreaga Europa.

„Eu sunt adeptul faptelor si stiu un lucru sigur: romanii ii vor aprecia pe cei care reusesc sa treaca tara prin perioade grele si o sa o duca in directia buna. Vom lua toate masurile necesare care se impun pentru a-i proteja pe oameni in fata situatiei economice generate de efectele razboiului si crizele cu care se confrunta intreaga Europa. Cetatenii romani au nevoie de protectie si de speranta, iar firmele romanesti, antreprenorii romani, investitorii care dezvolta afaceri in Romania trebuie sa regaseasca in Partidul National Liberal, in premierul liberal cea mai puternica garantie a protejarii intereselor legitime care genereaza bunastarea tarii. Sustinem cu putere investitiile, atat de la bugetul national, cat mai ales cele posibile prin folosirea celor 80 de miliarde de euro bani europeni oferiti tarii noastre. Aceste investitii vor asigura tinerilor nostri un viitor stabil, o tara modernizata cu servicii publice de calitate si un mediu de afaceri care sa le poata oferi locuri de munca la fel de bine platite ca in tarile din vest”, a declarat prim-ministrul.

Congresul extraordinar al PNL se va reuni duminica pentru a alege presedintele partidului. Florin Citu a demisionat sambata de la sefia PNL, iar Gheorghe Flutur, prim-vicepresedinte al partidului, a preluat presedintia interimara.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Intalnirea lui Iohannis cu Biden, ce a discutat cu presedintele SUA despre trimiterea de rachete Patriot catre Ucraina: „Este inacceptabil sa ramana Romania fara aparare antiaeriana”

Presedintele american Joe Biden l-a laudat marti pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru lidershipul sau…

9 ore ago

O chitara detinuta de Prince ar putea aduce 600.000 de dolari la licitatie

Una dintre chitarele lui Prince, folosita de regretatul muzician pe scena la apogeul carierei sale…

18 ore ago

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat,…

16 ore ago

Ciocniri intre politie si protestatarii pro-palestinieni la Amsterdam

Mii de persoane au marsaluit, marti, in capitala Tarilor de Jos, la o zi dupa…

16 ore ago