politica

Ciolacu il anunta pe Iohannis ca i-a facut o favoare: „M-am saturat sa fie chemat PSD la guvernare si sa devina mereu pompierul de serviciu dupa anumite aventuri ale unor guverne nepregatite”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a sustinut joi, in cadrul evenimentului “Ziua Intreprinzatorilor” de la Galati, ca „s-a saturat” ca PSD sa fie „chemat la guvernare”. Presedintele Iohannis a declarat saptamana trecuta: „Atunci cand am incurajat formarea acestei coalitii lumea a crezut ca fac o greseala. Rezultatul este cel mai stabil, solid si performant guvern din ultimii destul de multi ani”.

„Eu m-am saturat sa fie chemat PSD la guvernare si sa devina mereu pompierul de serviciu dupa anumite aventuri ale unor guverne nepregatite si nerealiste. (…) Este fals ca doreste cineva sa mareasca taxe si impozite, nu doreste nimeni”, a pretins Ciolacu.

Citeste si: Ghinea il ironizeaza pe „specialistul” Ciolacu: „E ca Bula, are o idee dar nu e de acord cu ea”

Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene, a ironizat modul in care seful PSD, Marcel Ciolacu, s-a sucit peste noapte in privinta impozitului progresiv. El l-a comparat pe Ciolacu cu Bula.

„Bula – Ciolacu, intrebat despre ultimele discutii despre impozitare: ‘Nu am spus ca schimbam impozitarea / Chemam experti care vor analiza ce schimbari ar trebui operate’. Bula la sedinta PCR: tovarasi, eu am o idee dar nu sunt de acord cu ea”, a scris Ghinea pe Facebook.

Ciolacu a negat joi ce spunea miercuri, ca doreste introducerea impozitarii progresive pentru ca toate statele din UE au acest sistem.

„Eu n-am spus ca trebuie renuntat la cota unica. Eu am spus sa facem o analiza, sa vedem … (…) Conteaza foarte mult ce vrea Marcel Ciolacu sau ce vrea Nicu Ciuca? Important este sa gasim solutia cea mai buna”, a declarat Ciolacu, joi, la Palatul Parlamentului.

Intrebat daca introducerea impozitului progresiv inseamna ca cei care au salarii mai mari vor fi taxati mai mult, Ciolacu a afirmat: „Cine a spus acest lucru? Ati vazut la stiri, la televiziune sau am spus eu acest lucru? Eu nu am ce sa va explic ceva ce nu am spus eu si nimeni din coalitie. Eu va pot explica dupa ce ministrul de Finante vine si ne face o prezentare. Ce ma deranjeaza pe mine, dar nu in ceea ce va priveste pe dumneavoastra, este ca nu incercam sa intram intr-o normalitate si sa intelegem ca asa este normal – sa vorbim in spatiul public de aceste lucruri, nu in birouri, ascunsi”.

Ciolacu avea insa o cu totul alta pozitie in urma cu doar o zi  in legatura cu impozitarea progresiva si cota unica. „Nu puteti sa imi spuneti ca Spania, Olanda, Germania, SUA, Italia, toti sunt tampiti, pentru ca au un sistem progresiv de impozitare, modern, adaptat cu deductibilitati”, a declarat Ciolacu, miercuri.

Iohannis, cel care a chemat PSD la guvernare

Presedintele Klaus Iohannis s-a laudat, saptamana trecuta pentru decizia de a „incuraja” cooptarea PSD la guvernare, sustinand ca Romania are „el mai stabil, solid si performant guvern din ultimii destul de multi ani”.

„Atunci cand am incurajat formarea acestei coalitii lumea a crezut ca fac o greseala. Rezultatul este cel mai stabil, solid si performant guvern din ultimii destul de multi ani. Imaginati-va cum ar fi aratat Romania in perioada de razboi la granita, criza energetica, criza economica, inflatie cu un guvern subtire care se impune greu.

Cred ca nu stam rau in aceasta etapa, nu as recomanda niste evaluari acum in mislocul crizei. Daca unul sau altul dintre ministru nu performeaza, premierul are oricand la dispozitie texte constitutionale sa solicite schimarea. Nu ctredd ca ne face bine o discutie care este mai bun ministru, care este mai slab ministru”, a declarat Iohannis.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Dupa vizita facuta la Moscova, filorusul Dorel Visan a primit la Cluj-Napoca ordinul masonic Umaniterra, fiind declarat „aranghel al spiritualitatii”

Actorul clujean Dorel Visan a fost prezent la Moscova la deschiderea Festivalului de Film vineri,…

40 de minute ago

Sentinta la Cluj: Sorina Pintea, trei ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru luare de mita

Fostul ministru PSD al Sanatatii, Sorina Pintea, a fost condamnata vineri de Tribunalul Cluj la…

41 de minute ago

Presshub: Piedone si-a majorat salariul cu 50% in prima zi cand s-a intors din inchisoare la primarie

Piedone si-a majorat salariul cu 50% in prima zi cand s-a intors din inchisoare la…

13 minute ago

Marcel Ciolacu ii insulta pe moldoveni la Timisoara: „Buzaul nu e in Moldova si va rog frumos sa nu ma jigniti!” – VIDEO

Intr-o conferinta de presa organizata in aceasta dimineata la Timisoara, premierul Ciolacu a facut o…

32 de minute ago

China califica drept „pura inventie” acuzatiile de spionaj venite din partea Germaniei

Beijingul a calificat vineri drept "pura inventie" suspiciunile de spionaj emise de Berlin dupa arestarea…

24 de minute ago

Spania a refuzat sa predea Ucrainei o baterie Patriot, dar va furniza cateva rachete

Spania a refuzat sa furnizeze Ucrainei o baterie Patriot, dar, sub presiunea NATO si a…

9 minute ago