Ciolacu, intrebat despre patronul statiei GPL: „Nu stiu cu ce se ocupa copiii primarilor sau ce membri PSD au GPL”

politica

Crevedia, interventie, intarziere, raport preliminar MAI, Marcel Ciolacu, Raed Arafat

Presedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a fost intrebat, sambata noapte, cum comenteaza faptul ca statia GPL din Crevedia ii apartine fiului primarului PSD din Caracal.

„Nu stiam. Am inteles ca este a fiului unui primar. Daca dumneavoastra credeti ca eu, presedintele partidului, stiu cu ce se ocupa copiii primarilor sau copiii membrilor de partid sau ce membri au GPL, va inselati. Vorbim sa salvam vieti si dumneavoastra intrebati asa ceva”, a replicat iritat Ciolacu.

Statia GPL din Crevedia, care a explodat sambata seara, este controlata de o firma al carei actionar maoritar este Ionut Daniel Doldurea, fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea. Pana acum s-au inregistrat un deces si cel putin 46 de victime cu arsuri grave, opt fiind intubati.

Din verificarile efectuate, s-a stabilit faptul ca societatea avea activitatea suspendata si ar fi trebuit sa functioneze ca parcare pentru cisternele societatii.

Firma se numeste Flagas SRL. Actionarii firmei  sunt Ionut Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionut Stinga (49%).

Ionut Daniel Doldurea e fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea. Cifra de afaceri a firmei Flagas SRL in anul 2022 a fost de 595 de milioane de lei.

Primarul din Caracal a confirmat aceste informatii la Romania TV.

„Am reusit sa aflam adevarul. Am vorbit cu primarul din Caracal. Mi-a povestit urmatoarele aspecte! Spune astfel: Roxana, am plecat de urgenta din strainatate, la un simpozion. Acum am ajuns acolo! Dar iau primul avion spre Romania. Intr-adevar, aceasta statie care a luat foc este a fiului meu Ionut. Ionut este acolo. Este cu procuratura dupa el! Nu mai functiona statia respectiva! Eu nu stiu ca baiatul meu sa fi facut ilegalitati! Inteleg ca sunt si doi pakistanezi muncitori, dati disparuti. Statia GPL care a explodat la Crevedia apartine familiei primarului din Caracal Ion Doldurea”, a declarat Roxana Ciuca, la Romania TV.

In uma celei de-a doua explozii, 26 de pompieri care interveneau la fata locului au suferit arsuri, majoritatea la nivelul fetei, dar si la nivelul membrelor. Unul dintre ei a necesitat intubatie la fata locului.

„Initial era vorba de 6 persoane care au fost afectate, persoane civile, din care cinci sau 6, e in dinamica situatia, (…) intubate. A fost un stop cardiac la o persoana care nu era direct corelata cu incendiul propriu-zis, (…) dar a fost panicata. Din pacate, aici a fost a doua explozie, dupa a doua explozie avem in jur de 26 de pompieri raniti, dintre care unul grav, restul in acest moment sunt cu arsuri in diferite zone ale nivelul corpului, dar care nu au necesitat intubatie sau ingrijiri critice”, a spus Arafat.

„O noua tragedie a zguduit in aceasta seara Romania si sunt profund indurerat ca exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime. Transmit condoleante familiilor indurerate si le urez insanatosire grabnica celor raniti. In acest moment, prioritatea zero este sa le oferim celor afectati tot sprijinul necesar si sa le facilitam accesul la tratament in regim de urgenta. De indata ce situatia din zona de risc va fi stabilizata, trebuie demarata rapid o ancheta pentru a afla daca legea si regulile au fost incalcate. Solicit autoritatilor luarea de masuri urgente pentru cei raniti astfel incat tragediile din trecut sa nu se mai repete”, a declarat presedintele Iohannis.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: