Ciolacu l-a trimis pe Rafila sa anunte ca PSD nu va vota Cabinetul Ciolos: „In 2016, Ciolos si Vlad Voiculescu au incercat in mod repetat discreditarea corpului medical”

politica

PSD l-a trimis pe Alexandru Rafila sa il atace pe Dacian Ciolos, miercuri, la dezbaterile din Parlament. Rafila a anuntat ca PSD nu va vota Cabinetul Ciolos intrucat „Ciolos si Voiculescu au incercat in mod repetat discreditarea corpului medical”.

„Il felicit pe Dacian Ciolos pentru discursul pe care l-a sustinut. A fost un discurs perfect, ideal, care ne duce intr-o pozitie in care sa credem ca sunt lucruri care ar putea sa se intample in Romania. Cu totii ne dorim incheierea crizei de sanate, politice, dar avem in minte lucurile care s-au intamplat in trecut. Nu putems a mergem inainte doar in baza unui discurs. Ministerul Sanatatii a fost condus de USR. Atat prin Vlad Vociulescu si Ioana Mihaila, nepregatirea sistemului de sanatate nu a existat decat in mica masura (sic!).

Nu am auzit ca Ioana Mihaila sa isi asume responsabilitatea pentru tragedie. Mai mult, Vlad Voiculescu a incercat sa distruga Institutul de Sanatate Publica. In 2016, cand Dacian Ciolos era prim-ministru si Vlad Voiculescu ministru al Sanatattii, imi aduc aminte ca s-a incercat in mod repetat discreditarea corpului medical. Sunt oameni care au decredibilizat sistemul de sanatate si corpul medical.

Daca continuam cu aceasi oameni supunem poporul roman unui experiment nefericit. PSD va vota impotriva acestui cabinet care sa creeze o situatie grava in societatea romaneasca”, a sustinut Rafila.

Premierul desemnat Dacian Ciolos a fost huiduit si a trebuit sa faca fata urletelor din sala ale unor parlamentari PSD si AUR in timpul discursului de prezentare a programului sau guvernamental.

„Du-te acasa!”, a fost intampinat Ciolos cu strigate din tabara PSD-AUR. Au existat vociferari in sala chiar si in momentul in care Dacian Ciolos a solicitat un moment de reculegere in memoria victimelor pandemiei.

„Va cer mandatul pentru un guvern de criza, in baza mandatului acordat de presedintele Klaus Iohannis. Suntem intr-o criza profunda ce nu poate fi negata sau ignorata. Va propun ca aceasta sedinta sa nu fie una a discursurilor politice care sa se concentreze pe adversar.

Nu sunt aici pentru a ataca pe nimeni si nici de a tine discursuri memoranbile, pentru a arunca anateme si pentru a gasi vinovati. Sunt aici pentru a fi la dispozitia cetatenilor intr-un moment de criza.

Traditia noastra politica a dus la conflicte intre institutii. Nu cred ca o tabara are mereu dreptate in timp ce cealalta greseste moment. Ne intereseaza sa scoatem caruta din mocirla, nu sa stam sa ne uitam cu se scufunda in timp ce ne certam.

In timp ce politicul se cearta pe cum ar trebui sa arate sistemul de sanatate, spitalele ard unul dupa altul. Sa incetam a da subiecte de scandal presei si sa dam oamenilor speranta. USR nu castiga nimic astazi daca veti da votul pentru acest Guvern. Ne aflam intr-o situatie ingrata. Va propun acest armistitiu politic pentru a schimba in bine aceasta tara”, a spus Ciolos la inceputul discursului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: