politica

Ciolacu, mesaj pentru elevi in care ataca Guvernul: „A provocat haos la inceputul anului scolar”

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a transmis luni un mesaj elevilor si cadrelor didactice, cu ocazia inceperii noului an scolar, in care a atacat din nou Guvernul PNL.

„Astazi este un nou inceput. Un altfel de inceput. Pe un drum al responsabilitatii si al curajului! Pe un drum la sfarsitul caruia fiecare va fi mai puternic! Si mai intelept!

Sunt sigur ca, in ciuda tuturor provocarilor, in ciuda tuturor lipsurilor, in ciuda haosului provocat de un guvern prea putin preocupat de sistemul educational, vom trece cu bine peste toate incercarile.

Impreuna – elevi, parinti, profesori si autoritati publice locale, vom reusi sa trecem cu bine peste toate obstacolele!”, a transmis Ciolacu intr-un mesaj video.

Educatia este o conditie ”de baza” pentru o societate civilizata si elevii se intorc in clase pentru a-si continua pregatirea cu o lectie in plus – grija fata de propria sanatate si fata de cei din jur, a transmis, luni, premierul Ludovic Orban, in mesajul cu ocazia inceperii noului an scolar.

„Copiii si adolescentii Romaniei incep astazi un an scolar atipic, un adevarat test pentru intreaga societate, avand in vedere prioritatile de protectie sanitara ale momentului, in contextul pandemiei COVID-19. Educatia este conditie de baza pentru o societate civilizata si, dupa aproape sase luni in care au fost nevoiti sa se adapteze invatamantului la distanta, elevii se intorc in clase pentru a-si continua pregatirea cu o lectie in plus pe care trebuie sa o invete: grija fata de propria sanatate si fata de cei din jur”, a evidentiat prim-ministrul.

El a atras atentia ca pericolul infectarii cu noul coronavirus inca nu a trecut si inceperea anului scolar reprezinta o provocare pentru elevi, familiile lor, cadrele didactice si autoritatile cu atributii in domeniu.

„Ne dorim sa asiguram tinerei generatii acces la invatamant de calitate, dar este, in egala masura, important ca actul educational sa aiba loc intr-un mediu sigur si din punct de vedere sanitar. Pericolul infectarii cu noul coronavirus inca nu a trecut, ceea ce vedem, din pacate, zilnic, in evolutia numarului de cazuri. Ne confruntam cu un inamic diferit fata de virusurile cunoscute pana acum, iar solutia pe care o avem la indemana este sa impiedicam transmiterea lui, respectand cateva reguli simple de igiena si de distantare fizica. Responsabilitatea revine fiecaruia dintre noi pentru ca lucrurile sa nu ia o turnura mai greu de gestionat din punct de vedere sanitar. Acest inceput de an scolar reprezinta o provocare pentru toti: elevi, familiile lor, cadre didactice si, nu in ultimul rand, autoritatile cu atributii in domeniu. Va fi un efort comun pentru ca scolile care vor functiona in regim clasic sa nu devina vectori de transmitere a noului coronavirus, iar acolo unde orele se vor desfasura online sa asiguram calitatea actului educational”, a completat Ludovic Orban.

Premierul a subliniat importanta respectarii regulilor de protectie sanitara: „Ii indemn pe toti sa se implice in acest efort. Purtati masca, respectati regulile de protectie si de siguranta sanitara, pretuiti educatia! Va urez succes la invatatura, dragi elevi, pentru ca doar munca temeinica si perseverenta sunt cai sigure pentru realizarile voastre! Respectati-va profesorii, respectati-va parintii si bunicii! Protejati-va pe voi si pe toti cei dragi! Regasirea colegilor, prietenilor este cu atat mai placuta dupa o perioada atat de lunga si dificila, dar lucrand impreuna, chiar in lipsa apropierii fizice, formand echipa, va veti bucura de noi experiente educative. Impreuna trecem mai usor testul pandemiei!”.

Ludovic Orban le-a transmis cadrelor didactice ca au si responsabilitatea importanta de a contribui la protejarea sanatatii elevilor.

„Profesorilor si tuturor cadrelor didactice le urez succes in misiunea lor nobila de formare a generatiilor de maine. Aveti acum inca o responsabilitate importanta: impreuna cu medicii si cu toti cei din prima linie, veti contribui la protejarea sanatatii elevilor si la combaterea raspandirii virusului. Adresez un gand bun parintilor, le transmit sa aiba putere pentru a-si sustine copiii in aceasta perioada dificila. Tuturor, multa sanatate si succes!”, a afirmat premierul.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

37 de minute ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

2 ore ago

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

40 de minute ago

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe…

36 de minute ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

2 ore ago