Ciolacu s-a chinuit sa citeasca de pe foi la o conferinta despre digitalizare. I-a atacat si pe „colegii” de la PNL – Video

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a aparut cu foi in mana, de pe care s-a chinuit sa citeasca un lung discurs, la o conferinta organizata de Curtea de Conturi a Romaniei despre digitalizare.

Ciolacu a fost invitat de onoare la Conferinta internationala „Curtea de Conturi a Romaniei – Digitalizare in audit”, institutie care este condusa si intesata de pesedisti. Presedinte este Mihai Busuioc, numit in functie de fostul stapan al PSD, Liviu Dragnea, iar unul dintre vicepresedinti este fostul senator PSD Niculae Badalau.

”Ma bucur sa fiu astazi alaturi de dumneavoastra pentru a celebra 30 de ani de la reinfiintarea uneia dintre cele mai importante institutii democratice, Curtea de Conturi a Romaniei. Sunt trei decenii in care democratia romaneasca a evoluat odata cu arhitectura sa institutionala. Si cred ca nu gresesc cu nimic cand spun ca putem vorbi despre Curtea de Conturi ca despre un exemplu de buna practica pentru tot ceea ce inseamna sistemul institutional din Romania”, a spus presedintele PSD in discurs.

”Personal, vreau sa va incurajez sa faceti in continuare ceea ce trebuie. Dumneavoastra sunteti cei care controlati banii publici. Iar asta este o datorie pe cat de grea, pe atat de onoranta. Pentru ca banii publici sunt ai tuturor cetatenilor, din taxe si impozite, si tocmai de aceea avem datoria sa ne asiguram ca ei sunt cheltuiti corect”, a mai transmis presedintele PSD.

Ciolacu a afirmat ca ”sunt multe exemple pozitive care ii vin in minte cand vine vorba de banii publici si de implicarea Curtii de Conturi” si s-a apucat sa ii atace pe partenrii din PNL, care au condus tara in timpul pandemiei.

”Vreau sa amintesc doar de acel raport celebru din perioada pandemiei, cand toti romanii au putut sa vada din raportul Curtii pe ce s-au cheltuit zeci de milioane de euro in timp ce ei erau tinuti inchisi in case. Acela a fost un moment in care statul roman, prin institutiile sale, s-a protejat de toti cei care au vrut sa profite de o pandemie pentru a-si umple buzunarele. Si sper ca toate celelalte institutii ale statului vor face lumina in acest caz, pentru ca oamenii au datoria sa afle tot adevarul din acea perioada”, a spus presedintele PSD.

”La 30 de ani de la reinfiintarea ei, Curtea de Conturi duce mai departe mostenirea data de parintii ei fondatori: vegherea la cheltuirea judicioasa a banului public in interesul cetateanului”, a spus Ciolacu in final.

Comentarii: