Categories: politica

Ciolacu vrea alocatii ca in SUA: „Este inuman ce face Citu. In America, Biden vrea sa dea intre 3.000 si 3600 de dolari pe an pentru fiecare copil”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, face o comparatie intre economia Romaniei si cea a SUA si sustine ca premierul Citu are un comportament „inuman si umilitor” intrucat nu mareste alocatiile copiilor ca in America. „In America, presedintele Biden vrea sa dea intre 3.000 si 3600 de dolari pe an pentru fiecare copil”, sustine Ciolacu.

„Datele noastre preliminare arata ca este corect tot ceea ce mii de sindicalisti striga de la inceputul anului in strada. Ca #austeritatea lui Citu este o minciuna! Ca este inuman si umilitor sa majorezi salariul minim cu 25 de bani pe ora intr-o tara unde 50% dintre salarii sunt intre 1.300 si 1.600 de lei lunar, iar preturile alimentelor si energiei au explodat! Ca imprumuturile aberante ale guvernatilor s-au scurs in buzunarele clientelei de partid, la populatie si firme neajungand nimic!

Nu au vrut sa mareasca #alocatiile copiilor. Desi Germania, de ex., exact asta a facut anul trecut, iar acum, in America, presedintele Biden vrea sa dea intre 3.000 si 3600 de dolari pe an pentru fiecare copil”, a sustinut, luni, Ciolacu.

Ciolacu i-a acuzat apoi pe guvernanti de hotie.

„Nu au marit #salariile si #pensile conform legii. In schimb, prietenii puterii s-au imbogatit din tunurile cu masti, gen Unifarm sau Romarm, sau din furtul de tabla, vezi cazul Baronului de la Iasi cercetat de DNA!

Nu au ajutat #firmele locale. Romania a avut cel mai slab raspuns fiscal anti-pandemie din Europa. Doar promisiuni electorale, in realitate sprijinul concret nici macar acum nu a ajuns la firmele afectate!”, a mai scris Ciolacu pe Facebook.

El a anuntat ca PSD va prezenta o varianta de buget prin care va arata ca sunt bani pentru cresteri de salarii, pensii si alocatii.

„Vom prezenta #miercuri varianta noastra de buget, care demonstreaza ca sunt bani pentru a mari veniturile romanilor si a ajuta masiv economia! Vom arata ca #sanatatea poate si trebuie finantata suplimentar! Vom explica romanilor cum Romania se poate dezvolta prin #stimularefinanciara si nu prin austeritate fiscala!”, a mentionat seful PSD.

Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

BREAKING Numar record de decese de la inceputul pandemiei: 237. S-au inregistrat inca 2.931 de noi cazuri

In ultimele 24 de ore s-a inregistrat cel mai mare numar de decese de la…

48 de minute ago

Maia Sandu, vizita oficiala la Bucuresti. Este primita de presedintele Iohannis la Palatul Cotroceni

Seful statului Klaus Iohannis o va primi marti, la Palatul Cotroceni, de la ora 17.30,…

45 de minute ago

Solutia care ar rezolva criza politica. Liderii coalitiei se pregatesc de o noua runda de discutii

Liderii coalitiei de guvernare se reunesc marti de la ora 16:00 pentru o noua runda…

2 ore ago

Pretul apartamentelor va creste in perioada urmatoare: „Bani pe piata sunt, intr-o piata galopant inflationista”

Exista riscul ca pretul apartamentelor sa creasca in perioada urmatoare, ca urmare a cererii mari…

O oră ago

Vlad Voiculescu revine cu noi acuzatii la adresa lui Citu: „Minciuna si pretext. Inclusiv eu am discutat ordinul cu Florin Citu”

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu catalogheaza drept "o minciuna" afirmatia conform careia ordinul dat…

3 ore ago