politica

Firea ii ofera lui Piedone functia de prefect al Capitalei daca isi retrage candidatura: „Sa ma sune”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sugerat, joi, ca Piedone ar putea obtine functia de prefect al Bucurestiului daca isi va retrage candidatura in beneficiul ei. 

Intr-un interviu acordat lui Marius Tuca, Firea a declarat ca „ar fi o echipa buna” daca ea ar fi primar general iar Cristian Popescu Piedone sa fie prefect al Capitalei

Firea a adaugat apoi ca asteapta sa fie sunata.

„Are telefonul meu. Ne stim foarte bine si ii multumesc pentru sustinerea de acum 3 ani si jumatate cand a mers in Sectorul 5 si si-a facut campanie de primar si a castigat si le spunea tuturor cetatenilor sa-l voteze pe dansul primar de sector si pe mine primar general”, a spus Firea.

Firea a precizat ca nu il suna ea pe Piedone pentru ca este „de moda veche”: „Sunt de moda veche. Sa sune baiatul. Daca ma suna, ne intalnim, vorbim, suntem oameni civilizati”.

Premierul PSD Marcel Ciolacu s-a intalnit de cateva ori, in aceste zile, cu Dan Voiculescu pentru ca acesta sa il convinga pe Cristian Popescu Piedone sa se retraga din cursa pentru Primaria Capitalei, au declarat sruse politice pentru aktual24.ro.

Voiculescu este fondatorul si liderul de factor al PUSL, partid din care face parte acum Piedone. Sursele au mentionat ca intalnirile s-au finalizat fara o concluzie clara. Public, Piedone continua sa afirme ca va merge pana la capat.

„L-am urmarit in detaliu pe domnul Marcel Ciolacu. Acest partid mic, PUSL, are propria lui coloana vertebrala si asta se numeste Piedone. Nu ma dezic de la nimic. Eu mi-am depus candidatura, pe cuvantul meu, ma duc in prapastie si nu ma intorc. Este exclus a ma retrage de la Primaria Capitalei. Exclus! Exclus! Exclus! Indiferent de rezultatul votului, cuvantul meu in fata cetatenilor valoreaza mai mult decat degringolada coalitiei”, a declarat  Piedone, miercuri, la Romania TV.

Miercuri seara, tot la Romania Tv, Ciolacu a negat ca l-a chemat pe Piedone la negocieri, desi lansase un apel public la adresa „prietenului meu, Piedone” sa vina la discutii.

„Nu, nu am cerut acest lucru si nici nu imi permit sa o fac. Eu am transmis un mesaj, impreuna cu doamna Gabriela Firea, impreuna cu toti colegii mei primari de sector sau candidati pentru primariile de sector, sa vedem ce este mai important pentru bucuresteni si mai putin important pentru noi, ca si oameni politici sau ca persoane fizice. Si cred ca in aceasta echipa este locul si domnului Cristian Popescu Piedone, pentru a construi ceva pentru Bucuresti”, a spus Ciolacu la Romania TV.

„Eu nu indemn pe nimeni. Fiecare dintre noi decidem ce avem de facut. Fiului meu ii creez oportunitati, fiindca asta e rostul meu de tata. Decizia ii apartine fiului meu, este cat se poate de simplu. Cred ca ii uitam din aceasta ecuatie pe bucuresteni. Bucurestenii decid. S-a dus vremea cand politica se decidea intr-un birou si pe urma, dupa cativa ani, apareau imaginile. S-au dus acele vremuri. Bucurestenii vor decide ce e mai bine pentru ei. Eu am vorbit ce este mai bine pentru bucuresteni. Un proiect, o viziune cu Daniel Baluta, cu Robert Negoita, cu Gabriela Firea. Toata lumea are loc in aceasta constructie. (…) Sunt ferm convins ca si domnul Piedone are loc in aceasta constructie. Trebuie sa vedem impreuna ce este mai bine pentru Bucuresti. Trebuie sa depasim orgoliile personale. (…) Decizia apartine fiecaruia”, a mai spus seful PSD, intrebat daca afirmatiile sale sunt un indemn pentru Piedone sa se retraga din cursa pentru Primaria Capitalei.

Marcel Ciolacu s-a aratat sigur ca „viitorul primar al Capitalei va fi Gabriela Firea”.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

50 de minute ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

O oră ago

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

3 ore ago

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne au ocupat campusurile pentru a protesta fata de razboiul din Gaza

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne din Elvetia au…

4 ore ago

Aproape 10.000 de locuitori de pe insula indoneziana Ruang vor fi relocati definitiv dupa eruptiile vulcanice

Aproape 10.000 de locuitori ai insulei indoneziene Ruang vor fi relocati definitiv dupa ce o…

4 ore ago

Oficial israelian: Nu am fost de acord sa punem capat razboiului si nici nu ii vom lasa pe mediatori sa garanteze incheierea razboiului

In a doua declaratie din ultimele ore, un oficial israelian a negat din nou informatiile…

4 ore ago