Categories: news

Ciolos ii raspunde unui medic care atacase guvernul: „ACCEPT provocarea”

Premierul Dacian Ciolos raspunde provocarii lansate, luni, de medicul Nicolae Fluieras. Intr-un interviu acordat Ziare.com, medicul chirurg le-a cerut lui Dacian Ciolos si ministrilor din Cabinetul sau sa nu fie politicieni si sa aiba curajul sa spuna adevarul, necosmetizat, despre toate neregulile din sistemul sanitar.

In replica, premierul s-a angajat sa dezvaluie toate problemele si a facut la randul sau un apel la implicare catre „toti oamenii onesti” care vor ca „sistemul sa se vindece”.

„Accept aceasta provocare a chirurgului Nicolae Fluieras dar astept si implicarea tuturor oamenilor onesti care vor ca sistemul sa se vindece! Eu, ca prim-ministru, si sunt convins ca si ministrul Sanatatii, vom spune tot ce constatam ca este gresit in sistem. Dar nu este suficient sa spunem doar ce constatam, va trebui sa propunem si solutii, inclusiv legislative”, a scris pe Facebook Dacian Ciolos.

Totodata, Ciolos subliniaza ca nu este suficient ca autoritatile „sa spuna” si „sa faca” si ca a venit vremea ca medicii sa nu mai stea pe margine.

„A venit vremea ca medicii care tin la meseria lor, la demnitatea lor, la pacienti, sa nu mai stea pe margine asteptand doar ca altii sau cei ‘de sus’ sa faca. Ei sunt cei care stiu cel mai bine cum stau lucrurile si trebuie sa aiba forta sa o spuna, si cu rele dar si cu bune, acolo unde e cazul. Daca pacientul nu vrea insanatosirea (in acest caz pacientul fiind sistemul de sanatate), medicul singur (Guvernul in acest caz) nu poate sa-l vindece”, adauga Dacian Ciolos.

Medicul Fluieras declarase ca guvernul tehnocrat nu poate face nimic, roul acestuia fiind de „a ridica un pic presiunea de pe clasa politica”.

„Acest guvern de tehnocrati a fost numit ca urmare a presiunii strazii, dupa un eveniment aparent fara legatura cu politica, cu intentia clara de a esua si pentru a ridica un pic presiunea de pe clasa politica in vederea alegerilor. In mod concret, palpabil nu se poate face mai nimic, au fost guverne sustinute politic care nu au facut nimic, majoritatea de altfel. In schimb, ministrii pot face altceva: sa nu fie politicieni, sa spuna adevarul, sa vada lucrurile dincolo de viitorul foarte apropiat in ceea ce ii priveste“, a spus chirurgul pentru ziare.com.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

6 ore ago

Amendat cu 9000 de dolari, inculpatul Donald Trump risca si inchisoarea. Judecatorul il acuza de ofensa adusa juratilor si martorilor

Judecatorul Juan Merchan, care prezideaza procesul penal de la New York al lui Donald Trump…

2 ore ago

Iohannis a promulgat legea, alegerile prezidentiale vor avea loc cu trei luni inainte ca presedintele sa-si finalizeze mandatul

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea care stabileste ca alegerile pentru presedintele Romaniei pot…

2 ore ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

4 ore ago

Iohannis a depus cerere de pensionare, postul sau de profesor de fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” devine vacant

Klaus Iohannis a depus cerere de pensionare din postul de profesor. Astfel, catedra de profesor…

3 ore ago