Ciomageala intre campionii mahalalei in sedinta CEX al PSD. Codrin Stefanescu si Firea si-au sarit la beregata

politica

Proaspat numit secretar general al PSD, Codrin Stefanescu, a propus luni, in sedinta CExN care se desfasoara la Parlament, sa se voteze aplicarea unor sanctiuni politice pentru primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunta agentiile si televiziunile de stiri.

Stefannescu a cerut ca Gabriela Firea sa fie demisa de la conducerea PSD Ilfov, dar si din functia de vicepresedinte PSD la nivel national. Pentru a-si motiva solicitarile, Stefanescu a prezentat o lista a atacurilor lansate de Firea la adresa conducerii partidului.

Discutiile din CExN vin dupa ce Gabriela Firea a demisionat, inaintea sedintei, din functia de presedinte interimar PSD Bucuresti, spunand ca si statutul ar trebui amendat deoarece nu este normal ca un interimat sa fie asigurat timp de doi ani.

De asemenea, primarul Capitalei i-a dat presedintelui PSD, Liviu Dragnea, trei foi scrise de mana in care isi anunta demisia si isi motiveaza gestul prin faptul ca formatiunea a abandonat proiectele mari ale Capitalei, cum ar fi Centura ocolitoare, metroul sau ELCEN.

„Consider ca programul politic si administrativ, cu sprijinul caruia atat eu, cat si PSD, am castigat alegerile locale din Bucuresti in anul 2016, a fost abandonat. O serie de autoritati centrale au blocat sau intarziat proiectele mari ale Capitalei: Centura ocolitoare, ELCEN, metrou”, a scris aceasta.

Firea a declarat, duminica seara, ca nu stie daca va fi sanctionata in sedinta CExN, dar ca o eventuala pierdere a functiilor in partid nu o va afecta politic, ci doar uman. „Prezenta mea in BPN si CEx nu au adus nimic bun bucurestenilor”, a spus aceasta.

Ea a adaugat ca nu vrea sa fie exclusa din partid.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: