politica

Ciorbea cauta sa traga de timp in privinta sesizarii CCR in cazul OUG pe justitie. Declaratii in bataie de joc

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat ca, inainte sa decida daca va face o sesizare la CCR privind legile justitiei, va analiza argumentele primite de la Parchetul General si adunarile generale ale procurorilor, in legatura cu OUG 7/2019. Dan Barna si parlamentarii USR au fost joi la Avocatul Poporului, pentru a depune o scrisoare in acest sens.

„Am inceput cu cei doi-trei oameni pe care ii avem la Contencios. Asteptam sa ne transmita argumentele si Parchetul General si instantele si acele adunari generale ale procurorilor.

In opinia publica s-a lansat si aceasta dezabtere ca ar putea fi vorba de un conflict juridic de natura constitutionala, deocamdata nu am facut nicio analiza. I-am dat drumul analizei. Si Dumnezeu a creat lumea in sase zile. Mai aveti putintica rabdare. Analizam serios si intr-un ritm foarte alert”, a sustinut Victor Ciorbea.

Dan Barna si parlamentarii USR au fost joi la Avocatul Poporului, pentru a depune o scrisoare prin care ii cer sa sesizeze CCR in privinta Ordonantei care modifica legile justitiei.

Judecatorul Bogdan Mateescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, critica atat modul in care Guvernul a modificat principii importante din legile Justitiei, cum ar fi separarea carierelor, cat si unele reglementari din ordonanta pe care le considera a avea „serioase probleme de constitutionalitate”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Intalnirea lui Iohannis cu Biden, ce a discutat cu presedintele SUA despre trimiterea de rachete Patriot catre Ucraina: „Este inacceptabil sa ramana Romania fara aparare antiaeriana”

Presedintele american Joe Biden l-a laudat marti pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru lidershipul sau…

4 ore ago

O chitara detinuta de Prince ar putea aduce 600.000 de dolari la licitatie

Una dintre chitarele lui Prince, folosita de regretatul muzician pe scena la apogeul carierei sale…

13 ore ago

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat,…

12 ore ago

Ciocniri intre politie si protestatarii pro-palestinieni la Amsterdam

Mii de persoane au marsaluit, marti, in capitala Tarilor de Jos, la o zi dupa…

12 ore ago