politica

Cirstoiu intra in conflict cu Ciolacu, replica taioasa: „Nu am vrut niciodata sa fac administratie politica in Capitala”. Despre consultatiile la Anemona Med: „Mi-am ajutat colegii. Pacientii aleg singuri unde merg”

Catalin Cirstoiu a sustinut vineri o conferinta de presa, in fata Spitalului Universitar, dupa ce seful PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut imperativ, de mai multe ori, sa lamureasca acuzatiile care i se aduc in legatura cu consultatiile la clinica sa privata.

Cirstoiu a declarat ca „nu am vrut niciodata sa fac administratie politica in Capitala” in conditiile in care Marcel Ciolacu a anuntat, cu cateva ore mai devreme, ca „perioada de independenta a apus”.

Principalele declaratii:

Am auzit declaratiile publice ale lui Ciuca si Ciolacu

Legat de acuzatiile de incompoatibilitate opinia mea este ca da doar o institutie poate sa emita un raport ca sa constate acest lucru, adica ANI. Din punctul meu de vedere eu nu am facut nimic ca sa fiu incompatibil

Am operat si in alte spitale publice la solicitarea colegilor. Am operat si in Republica Moldova

Legat de participarea la consultatiile la clinica Anemona Med, mi-am ajutat colegii care lucrau acolo

Dorm linistit in fiecare seara ca mi-am ajutat colegii. Pacientii aleg singuri unde merg

Eu am vrut sa fac administratie publica mizand pe un sprijin politic stabil in Consiliul Capitalei. Nu am vrut niciodata sa fac administratie politica in capitala

Ca sa fiu mai direct, eu nu am intrat in cursa asta pentu ca m-am trezit intr-o dimineata ca vreau sa fiu primar general, eu am avut o propunere din partea liderilor coalitiei

Am fost cam singur in precampania asta de o luna

Fara sprijinul acestei coalitii nu poate fi un demers de a mai candida la Primaria Capitalei

Am devenit dintr-un candidat pe locul trei o tinta

Mandatul meu ramane pe masa coalitiei. As fi nebun sa merg intr-o lupta in care nu am niciun sprijin

Premierul PSD Marcel Ciolacu a anuntat, vineri, ca „pana cand doctorul Cirstoiu nu va explica toate aspectele aparute in spatiul public, dansul nu poate merge inainte ca fiind candidat al coalitiei”. „Cred ca perioada de independenta a apus„, a mai spus Ciolacu, in conditiile in care Cirstoiu si-a anuntat candidatura ca independent.

Presedintele PSD a fost intrebat la Abu Dhabi daca ii va cere medicului Catalin Cirstoiu sa se retraga.

”Eu nu ii cer nimanui sa se retraga sau sa nu se retraga. Avand o experienta, spun eu, mai mare decat domnul Cirstoiu, eu i-am facut o recomandare, si direct si prin intermediul dvs, de cate ori m-ati intrebat. Domnul Cirstoiu trebuie sa iasa sa tina o conferinta de presa, asa cum am convenit cu domnia sa si cu presedintele Nicolae Ciuca, si sa explice toate aspectele aparute in spatiul public”, a raspuns Ciolacu.

”Nu vom putea merge inainte pana nu se va intampla acest lucru, pana cand doctorul Cirstoiu nu va explica toate aspectele aparute in spatiul public, dansul nu poate merge inainte ca fiind candidat al coalitiei. Acest lucru l-am convenit impreuna cu Nicolae Ciuca si cu medicul Catalin Cirstoiu. (..) Repet, domnul Cirstoiu trebuie sa iasa in spatiul public si sa explice toate aspectele, astfel nu vom putea merge mai departe”, a subliniat presedintele PSD, citat de news.ro.

Despre informatia privind o sustinere a primarului Sectorului 3, Robert Negoita, la Primaria Capitalei, Ciolacu a spus ca Negoita este candidatul comun al aliantei pentru Sectorul 3 si lucrurile asa vor ramane.

”Domnul Negoita a avut discutii atat cu mine, si apoi si cu Nicolae Ciuca, eu vorbind cu domnul Nicolae Ciuca, lucrurile nu s-au facut pe ascuns, exista o comunicare foarte buna in continuare intre mine si domnul Nicolae Ciuca”, a subliniat Ciolacu.

”Eu ma bucur mult ca domnul Negoita a vazut un eventual impas si s-a oferit sa fie candidatul pentru Primaria Generala, Dupa discutia telefonica cu domnul Nicolae Ciuca, consideram amandoi ca domnul Negoita este un caniddat foarte bun la sectorul 3, unde de altfel am si deci acest lucru”, a mai spus el.

”Domnul Nicolae Ciuca a spus foarte clar ca el l-a cunoscut pe doctorul Cirstoiu cu doua zile inainte de a lua decizia, lucru foarte adevarat. Dupa cum bine stiti, eu am fost si in vizita la Spitalul Universitar. Restul, adevarurile sunt intotdeauna relative, mai ales in politica”, a mai comentat premierul.

Marcel Ciolacu a mai spus ca in opinia sa, doctorul Cirstoiu trebuie sa fi facut deja conferinta de presa.

”Parerea mea ca trebuia facuta deja. Urmeaza sa avem o discutie comuna impreuna cu Nicolae Ciuca si domnul Cirstoiu”, a spus el, intrebat care e termenul in care medicul ar trebui sa iasa public cu explicatiile.

”Eu maine voi pleca la Arges, domnul Ciuca a plecat la Salaj si Maramures, presupun ca cel tarziu luni va avea loc aceasta discutie”, a mai spus Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

4 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

4 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

4 ore ago

Firea, atac veninos la adresa lui Catalin Cirstoiu: „S-a plimbat de campanie cu metroul” – Video

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a l-a atacat chiar si pe Catalin Cirstoiu,…

6 ore ago

Premiera in lumea animala: Un urangutan de Sumatra si-a tratat o rana de pe fata cu o planta medicinala

Nivelul ridicat de inteligenta al urangutanilor a fost recunoscut de multa vreme, partial datorita abilitatilor…

4 ore ago

Echipa olimpica a refugiatilor are 36 de sportivi din 11 tari care vor concura in 12 sporturi

Echipa olimpica a refugiatilor care va participa la Jocurile de la Paris va include 36…

4 ore ago