externe

SUA aplica sanctiuni entitatilor care au strans fonduri pentru colonistii evrei din Cisiordania

Statele Unite au impus vineri sanctiuni asupra a doua entitati despre care a spus ca au ajutat la strangerea de zeci de milioane de dolari pentru doi colonisti extremisti violenti din Cisiordania deja vizati de sanctiunile SUA, a anuntat Departamentul Trezoreriei intr-un comunicat, potrivit Reuters.

Washingtonul sanctionase anterior cinci colonisti si doua avanposturi neautorizate in Cisiordania in doua runde de sanctiuni menite sa pedepseasca colonistii israelieni violenti in Cisiordania ocupata, unde palestinienii preconizeaza un viitor stat.

Una dintre entitati, Mount Hebron Fund, a lansat o campanie de strangere de fonduri online care a strans 140.000 de dolari pentru colonistul Yinon Levi, a spus Departamentul de Trezorerie, dupa ce acesta a fost sanctionat pe 1februarie pentru conducerea unui grup de colonisti care a atacat civili palestinieni si beduini, le-au ars campurile si le-au distrus proprietatile.

A doua entitate, Shlom Asiraich, a strans 31.000 de dolari pe un site web de crowdfunding pentru David Chai Chasdai, despre care Statele Unite spun ca a initiat si a condus o revolta care a inclus incendierea vehiculelor si cladirilor si a cauzat daune unei proprietati din Huwara, soldandu-se cu moartea unui civil palestinian.

„Asemenea acte ale acestor organizatii submineaza pacea, securitatea si stabilitatea Cisiordaniei. Vom continua sa folosim instrumentele noastre pentru a-i trage pe cei responsabili la raspundere”, a spus secretarul adjunct al Trezoreriei Wally Adeyemo in declaratie.

De asemenea, Trezoreria l-a desemnat vineri pe Ben-Zion Gopstein, fondatorul si liderul grupului de dreapta Lehava, care se opune asimilarii evreilor cu neevreii. Trezoreria a declarat ca membrii lui Lehava „s-au implicat in violente, inclusiv in atacuri asupra civililor palestinieni”.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

8 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

8 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

12 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

8 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

8 ore ago