politica

Cirstoiu iese la atac: „Niste lupi in blana de oaie vor sa ma transforme pe mine din oaie in lup/ Nu am incasat niciun ban la cabinetul privat, am facut asta din devotamentul meu personal”

Catalin Cirstoiu a avut, miercuri seara, prima iesire cu explicatii detaliate privind acuzatiile de incompatibilitate. Cirstoiu a acordat un interviu postului B1 TV la scurt timp dupa ce seful PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut sa iasa cu explicatii.

„Eu am intrat in aceasta cursa in urma discutiilor cu Marcel Ciolacu, sunt sustinut de cele doua mari partide. Eu sunt candidatul aliantei PSD-PNL.

Aceasta a fost discutia finala a intalnirii pe care am avut-o acum doua zile. Cumva e ciudat, ca acolo e o intalnire intre oameni seriosi si, cumva, e ciudat sa discutam pe surse. Eu nu prea discut pe surse, eu discut pe realitate. Realitatea zilei este ca sunt candidatul coalitiei PSD-PNL, simt sustinerea liderilor aliantei si, mai mult de atat, eu cred ca trebuie sa o spun raspicat, nu imi pun problema sa ma retrag, pentru ca pana la urma…

Nu a fost discutia sa ma retrag. Eu am plecat de la Guvern cu decizia ca raman in continuare candidatul coalitiei”, a declarat Cirstoiu la B1 TV.

Cirstoiu a prezentat primele explicatii legate de acuzatiile de incompatibilitate, ca ar fi avut si consultatii contra cost la cabinetul privat cu pacienti trimisi de la spitalul unde este manager.

„Eu nu am luat niciodata pacienti de la spital sa ii duc la cabinetul privat. Da, am fost acolo, le-am oferit sprijin colegilor mei. Nu am incasat niciun ban, am facut asta din devotamentul meu personal.

Am facut-o ca am vrut eu. Nu am facut consultatii acolo, eu mi-am ajutat colegii daca mi-au cerut-o, mi-am ajutat pacientii daca mi-au cerut-o. Eu am luat pacientii de la privat si i-am dus la spitalul de stat.

(…) Cabinetul este la jumatatea distantei dintre spital si cabinet, ma mai opresc sa vad ce face sotia mea”, a sustinut Cirstoiu.

„Eu nu sunt in nicio stare de incompatibilitate, la modul real. Eu nu am avut nicio relatie contractuala cu o clinica privata. (…) Pana la urma mi-am facut profesia, nu sunt incompatibil, nu sunt juridic incompatibil”, a subliniat medicul.

„Pana la urma, nu am omorat pe nimeni, am respectat juramantul lui Hipocrate”, a mai spus Cirstoiu.

„Daca sunt pe locul 3 in sondaje, nu inteleg aceasta indarjire. Sunt convins ca la mijloc sunt interese. Este ca si cum niste lupi in haine de oaie incearca sa transforme oaia in lup. Eu nu sunt in stare de incompatibilitate”, a lansat apoi Cirstoiu un avertisment.

Cirstoiu s-a aratat convins ca va ajunge pe locul doi in sondaje si ca „va fi o lupta intre mine si Nicusor Dan”.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat miercuri, la Doha, ca PSD are probleme cu sustinerea candidaturii lui Catalin Cirstoiu la Primaria Capitalei. Ciolacu a folosit ca pretext acuzatii de incompatibilitate aduse lui Cirstoiu.

„Abordarea cea mai corecta e sa faca o conferinta de presa si sa raspunda la toate acuzatiile. Nu am avut aceasta discutie nici cu domnul Ciuca, nici cu Catalin Cirstoiu despre retragere. Am avut discutii in Coalitie, cum si dvs. aveti in redactii privind anumite lucruri sesizate. E normal ca am avut aceste discutii cu staff-urile tehnice si cu oamenii politici.

Nu am avut o discutie punctuala de a retrage pe cineva sau de a veni alt candidat. Primul pas e sa tina aceasta conferinta. Nu putem merge mai departe daca nu lamurim toate aceste acuzatii.

Dupa ce iau in calcul ca domnul Cirstoiu trebuie sa iasa in fata presei si sa explice toate aceste acuzatii. Nu trebuie sa mi se explice mie, trebuie sa se explice bucurestenilor toate aceste acuzatii.

Eu nu i-am cerut lamuriri, trebuie sa explice bucurestenilor, eu sunt premier si co-presedinte al unei coalitii. Nu sunt nici judecator, nici specialist de la ANI, asa cum a explicat si Clotilde Armand – a luat bani de la primarie in timp ce era primar.

Domnul Cirstoiu va iesi si va explica, nu e trimis in judecata, nimeni nu a trimis la un organ de cercetare penala ceva in ce-l priveste. Cu adevarat, trebuie sa iasa sa explice.

Haideti intai ca domnul Cirstoiu sa vina sa dea explicatii. Nu riscam nimic fiindca nu si-a depus inca candidatura. Pana atunci, trebuie sa tina o conferinta de presa sa lamureasca toate aspectele. Eu nu sunt nici procuror, nici judecator, nici inspector ANI, eu sunt om politic, nu eu iau decizii in justitie si nu comentez o decizie a unui magistrat.

Pentru ca l-am desemnat pe domnul Cirstoiu, e corect sa iasa in public sa explice. Momentan nu a dovedit nimeni ca a luat vreun ban sau ca a incalcat legea”, a declarat Ciolacu.

Nemultumirile la varful PSD in legatura cu sustinerea lui Catalin Cirstoiu pentru Primaria Capitalei sunt tot mai mari. Dupa ce au acuzat ca acesta sta foarte prost in sondaje, sub 10%, acum liderii PSD invoca faptul ca „lumea refuza sa semneze” pe listele de sustinere a lui Cirstoiu.

„Campania de strangere de semnaturi pentru Cirstoiu merge foarte greu pentru ca lumea refuza sa semneze pentru el. Mai ales electoratul PSD”, au sustinut surse de la varful PSD.

Mai mult, PSD este atat de determinat sa scape de Cirstoiu incat ar fi gata sa il sustina chiar si pe Sebastian Burduja.

„Burduja n-ar spune ‘nu’. PSD l-ar sustine, PNL a vrut neaparat cirstoiu candidat independent. Firea a fost intrebata, a zis ‘nu’ clar’, au mentionat sursele.

Alte surse au specificat pentru aktual24.ro ca liderii PSD care insista cel mai tare sa se renunte la sustinerea lui Cirstoiu sunt secretarul general Paul Stanescu si Mihai Tudose, coordonatorul campaniei electorale.

PSD-istii ar dori sa il sustina pe Cristian Popescu Piedone, insa PNL s-a impotrivit categoric, anuntand chiar ca daca se va ajunge la aceasta situatie atunci isi va desemna un candidat propriu. ”Electoratul PSD nu are o problema cu Piedone”, le-a transmis sec Ciolacu liderilor PNL.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Rusia: Sef de grupare mafiota, eliberat pentru a lupta in Ucraina. „Nu ma vor lua prizonier. Chiar daca raman fara gloante, voi continua sa lupt cu dintii”

Un cunoscut lider rus al crimei organizate a parasit colonia penitenciara in care isi ispasea…

O oră ago

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

5 ore ago

Amendat cu 9000 de dolari, inculpatul Donald Trump risca si inchisoarea. Judecatorul il acuza de ofensa adusa juratilor si martorilor

Judecatorul Juan Merchan, care prezideaza procesul penal de la New York al lui Donald Trump…

36 de minute ago

Iohannis a promulgat legea, alegerile prezidentiale vor avea loc cu trei luni inainte ca presedintele sa-si finalizeze mandatul

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea care stabileste ca alegerile pentru presedintele Romaniei pot…

O oră ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

3 ore ago

Iohannis a depus cerere de pensionare, postul sau de profesor de fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” devine vacant

Klaus Iohannis a depus cerere de pensionare din postul de profesor. Astfel, catedra de profesor…

2 ore ago