Citu anunta ca face ce nu a facut PSD: „Bagam bani in Sanatate, sa ramana. Eticheta acestui Guvern sa ramana constructia de spitale noi”

politica

Premierul Florin Citu a declarat sambata, la Focsani, ca vrea ca emblema Guvernului pe care il conduce sa fie constructia de spitale noi, subliniind ca prin Planul National de Redresare si Rezilienta vor fi alocate sume pentru aceste proiecte.

„Bineinteles, un alt proiect care a inceput anul trecut si trebuie finantat anul acesta este PNRR. (…) Planul acesta te ajuta sa ai curajul sa faci reforma si sa finantezi reforma, sa finantezi acele costuri. Si aici am pornit cam cu aceeasi idee pe care o avem si la buget, facem reforma, dar reforma trebuie sa se vada in investitii. Veti vedea ca resursele alocate in acest PNRR se concentreaza pe proiecte de investitii.

Romania a ramas in urma la investitii in infrastructura, transport feroviar. Cred ca cel mai important lucru si sigur va ramane emblema, eticheta, stampila acestui Guvern – dorim sa construim spitale noi. Nimeni nu a mai facut acest lucru in 30 de ani, e momentul sa facem acest lucru si veti vedea ca in acest PNRR sunt alocate sume considerabile pentru constructia de spitale noi.

Stiu ca si dumneavoastra aici aveti un spital, la Consiliul Judetean, trebuie inclus acest spital in acest Program de Reconstructie si Rezilienta. Si sunt in Romania spitale care pot fi finalizate pana in 2026. Aceasta e singura conditie pe care trebuie sa o indeplinim, ca spitalele pe care le vom face sa fie finalizate pana in 2026, deci sa poata sa fie finalizate pana in 2026. Si, de aceea ii rog pe toti ceilalti care au proiecte de spitale noi in comunitatile lor, daca pot fi finalizate pana in 2026, trebuie sa le includem in acest Plan de Reconstructie si Rezilienta”, a declarat Florin Citu.

Premierul a punctat ca sunt mai multe domenii avute in vedere in PNRR, dar a dorit sa atraga atentia asupra constructiei de spitale.

„Vrem sa bagam bani in Sanatate, sa ramana. Spitalele noi trebuie sa se construiasca si incepem cu acest program. Sunt mai multe lucruri in PNRR, vom discuta despre ele, dar eu vreau sa ramana dupa aceasta guvernare constructia de spitale noi si cred ca este foarte important sa inceapa acum si la Focsani”, declarat Citu.

Prim-ministrul Florin Citu participa, sambata, la o dezbatere organizata de Consiliul Judetean Vrancea cu reprezentantii structurilor asociative ale UAT-urilor, conducerea Institutiei Prefectului Vrancea, reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica si oameni de afaceri din Vrancea pe teme privind bugetul pentru anul 2021, investitii si oportunitati de finantare, masuri fiscale, Programul National de Redresare si Rezilienta.

Mai mult despre:

Comentarii: