Categories: politicarecomandate

Citu, fabulos, pulbere l-a facut pe Ciolacu in Parlament: „L-ati ajutat pe teroristul Omar Hayssam sa devalizeze companii romanesti. Ce ati discutat la vanatoare cu teroristul Hayssam?”

Premierul Florin Citu a avut un discurs fabulos, luni, in Parlament, in timp ce era huiduit din nou de parlamentarii PSD. In vociferarile PSD, Citu l-a intrebat pe Ciolacu, care statea nu departe de el, despre relatia cu teroristul Omar Hayssam.

„Eliberam bugetul de furtul pesedist! Ajunge, nu se mai poate, oprim mafia pesedista care ne-a sifonat buzunarele ani de zile. Reforma companiilor de stat… Ma uit la PSD, stiu ca aici o sa va doara rau de tot! PSD este campion, domnule presedinte Marcel Ciolacu, la distrus companii nationale. Dvs. sunteti unul dintre beneficiarii principali, dvs. si partenerii dvs., ar fi bine sa explicati astazi cum l-ati ajutat pe Omar Hayssam sa beneficieze de privatizarile din judetul Buzau si mai ales de IPRS Baneasa.

Apropo, ati discutat cu teroristul Hayssam la vanatoare devalizarea …, acolo unde va faceati poze cu el? Da? La pescuit stim ce ati discutat, ne-a spus Dragnea, nu stiu ce ati discutat la vanatoare cu teroristul Hayssam”, a spus Citu, taios.

Camera Deputatilor si Senatul s-au reunit luni, de la ora 16,00, in sedinta comuna pentru dezbaterea proiectelor de lege privind bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe 2021, iar votul final urmeaza sa fie dat marti.

Comisiile parlamentare de buget-finante au dat, sambata, raport favorabil celor doua proiecte, in forma in care acestea au fost transmise de Guvern. Nu a fost adoptat niciun amendament.

Conform proiectului, bugetul de stat se stabileste la venituri in suma de 173,700 miliarde lei, iar la cheltuieli in suma de 326,407 miliarde lei credite de angajament si in suma de 261,050 miliarde lei credite bugetare, cu un deficit de 87,349 miliarde lei.

La nivel consolidat, deficitul este estimat la 7,16% din Produsul Intern Brut (pe cash) in acest an, in conditiile unor venituri reprezentand 32,67% din PIB, respectiv 364,907 miliarde de lei, si ale unor cheltuieli de 39,84% din PIB, respectiv 444,907 miliarde de lei.

Proiectul de buget este configurat pe un cadru economic cu o crestere de 4,31% prevazuta pentru anul 2021.

Conform proiectului bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetul aferent sistemului public de pensii se stabileste la venituri in suma de 90,08 miliarde lei lei, si identic la cheltuieli, atat la credite de angajament, cat si la credite bugetare.

Sistemul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale se stabileste la venituri in suma de 283,325 milioane lei, iar la cheltuieli in suma de 140,395 milioane lei, atat la credite de angajament, cat si la credite bugetare, cu un excedent de 142,93 milioane lei.

La elaborarea bugetului asigurarilor sociale de stat si al asigurarilor pentru somaj pe anul 2021 s-au avut in vedere urmatoarele: valoarea punctului de pensie de 1.442 lei, astfel cum a fost majorat cu 14% la 1 septembrie 2020; cresterea castigului salarial mediu brut in anul 2021 la 5.380 lei, fata de 5.150 lei estimat pentru anul 2020 si 4.853 lei realizat in anul 2019; cresterea numarului de someri inregistrati, ajungandu-se astfel la finele anului 2021 la 310.000 persoane, de la 305.000 persoane la finele anului 2020, si cresterea ratei somajului inregistrat, ajungandu-se astfel la finele anului 2021 la 3,6% fata de 3,5% la finele anului 2020, se mentioneaza in nota de fundamentare a proiectului.

Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Monstruoasa coalitie pentru lichidarea lui Vlad Voiculescu. Ce se afla in spatele noului scandal de la Spitalul „Foisor”

Antena 3, Romania TV, B1 TV, PSD, AUR, grupari din PNL, istericii anti-masca, toti au…

O oră ago

Orasul Olgutei Vasilescu. O femeie de 92 de ani a cazut intr-o groapa de doi metri

O femeie de 92 de ani a cazut sambata, intr-o groapa din Craiova adanca de…

O oră ago

PSD-istul Radu Cristescu bagatelizeaza nazismul: „Opriti salbaticia nazistoida din spitale! Sub-oameni animalizati conduc Romania”

Mesaj delirant transmis sambata de deputatul PSD Radu Cristescu in legatura cu transferul pacientilor de…

3 ore ago

BREAKING 4.310 cazuri noi de coronavirus. 1.492 de persoane sunt internate la ATI

Un numar de 4.310 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost inregistrate in…

2 ore ago

Senatorul Antena 3, Ben Oni Ardelean: „Voi solicita demiterea lui Vlad Voiculescu in calitate de vicepresedinte al PNL”

Vicepresedintele PNL Ben Oni Ardelean a declarat sambata ca va solicita premierului Florin Citu, in…

4 ore ago

Surse Europa Libera. USRPLUS ii declara razboi lui Citu: „A trecut o linie rosie. Ne intrebam daca a meritat sa il sustinem pe Citu. Suntem dezamagiti”

Conflictul mocnit dintre PNL si USRPLUS se acutizeaza. Surse din USRPLUS au declarat ca formatiunea…

4 ore ago