politica

Citu ii face „mincinosi” pe PSD-isti: „Am putea sa promitem si noi lucruri care nu se pot face, dar noi preferam sa nu-i mintim pe romani”

Presedintele PNL, Florin Citu, afirma ca partidul sau a guvernat Romania in cea mai dificila perioada, el subliniind ca refuza sa ii minta pe oameni si sa faca promisiuni fara acoperire, aluzie la promisiunile PSD. „Si mie mi-ar fi foarte usor – dar noi nu suntem populisti la Partidul National Liberal – sa vin sa spun ca da, e normal ca in martie, aprilie sau mai sa vin sa spun ca nu mai avem restrictii. (…) Am putea sa promitem si noi lucruri care nu se pot face, dar noi preferam sa nu-i mintim pe romani”, declara fostul premier.

„Partidul National Liberal a guvernat Romania in cea mai dificila perioada si a reusit cea mai buna crestere economica. Partidul National Liberal este cel care digitalizat, dupa ani de zile de guvernare de stanga, ANAF, a conectat casele de marcat, peste 500.000 de case de marcat la sistemul ANAF.

(…) Astazi putem sa vorbim de compensarea facturilor pentru ca am avut o economie performanta care a fost administrata de un guvern liberal. Daca nu aveam acesti bani la buget, nu puteam sa vorbim de acele compensari ale facturilor. Lucrurile se leaga intre ele. Bineinteles ca si mie mi-ar fi foarte usor – dar noi nu suntem populisti la Partidul National Liberal – sa vin sa spun ca da, e normal ca in martie, aprilie sau mai sa vin sa spun ca nu mai avem restrictii. Am putea spune acest lucru, nimeni nu poate sa ma penalizeze pentru asta. Am putea sa promitem si noi lucruri care nu se pot face, dar noi preferam sa nu-i mintim pe romani. Preferam sa le spune adevarul si preferam sa le spunem ce se poate face si ce nu se poate face”, a afirmat presedintele PNL, Florin Citu, miercuri seara, la TVR, citat de news.ro.

Intrebat daca ar sustine ridicarea starii de alerta la finalul lunii martie, Citu a raspuns: „Astazi, cand ma uit la situatie, este cam dificil”, el aratand ca in continuare sunt infectari numeroase, decese si cazuri grave multe.

„Putem sa ne gandim ce se va intampla in martie sau aprilie, dar nu mai bine ar fi sa vedem de ce suntem astazi aici si cum facem sa nu avem zeci de mii de persoane infectate, sa nu avem cateva sute de persoane care decedeaza in fiecare zi, sa nu avem 1.200 de persoane in ATI care inseamna costuri suplimentare? Asa as prefera sa functioneze lucrurile. (…) eu ma astept de la oameni sa ne spuna ce fac acum, dar orice e posibil peste trei-patru luni de zile, depinde cu ce costuri”, a adaugat Florin Citu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: florin citu

Recent Posts

Rusia desfasoara o campanie agresiva de sabotaj sub acoperire in Europa. UK si Germania, cele mai recente tari vizate

Determinata sa isi sporeasca atat presiunea pe campul de lupta asupra Ucrainei, cat si presiunea…

40 de minute ago

Scandal intre suveranisti. Razvan Constantinescu: „George Simion este un golan”

Medicul Razvan Constantinescu, devenit celebru in perioada pandemiei prin negationism si promovarea de teorii conspirationiste,…

11 minute ago

Seful OpenAI vrea sa transforme inteligenta artificiala intr-un „coleg super-competent care stie absolut totul” despre viata ta

In viziunea lui Sam Altman asupra viitorului, inteligenta artificiala este un pic intimidanta, relateaza Business…

36 de minute ago

Casa Alba: Ajutorul american va ajuta Ucrainei sa treaca la contraofensiva in 2025

Casa Alba este convinsa ca ajutorul militar oferit de Statele Unite va contribui la tranzitia…

39 de minute ago