politica

Citu, prima iesire dupa demiterea lui Voiculescu. Cere mentinerea Coalitiei: „S-a cladit in jurul unor valori, idei, nu in jurul unor persoane”

Premierul Florin Citu a facut, miercuri, la pranz o prima declaratie publica in legatura cu demiterea lui Vlad Voiculescu.

„De un an de zile, Romania trece printr-o lupta cu pandemia, aceasta a intins la maxim resursele statului. Ca sa avem succes, este nevoie de incredere in institutiile statului.

Pentru a ma asigura ca increderea ramane, m-am decis sa fac o modificare la varful Ministerului Sanatatii. Vreau sa-i adsigur pe romani ca eu cred cu tarie in aceasta coalitie de guvernare, s-a cladit in jurul unor valori, idei, nu in jurul unor persoane”, a declarat Citu.

Presedintele Iohannis a semnat, miercuri, la ora 12.30 decizia de revocare din functia de ministru al Sanatatii a lui Vlad Voiculescu. Anuntul a fost intampanita cu urale in studiourile Antena 3 si Romania TV.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din functia de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sanatatii”, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Sedinta de guvern programata pentru miercuri a fost amanata, ministrii USRPLUS refuzand sa se mai prezinte dupa ce Vlad Voiculescu au fost revocat din functie.

Birourile Nationale USRPLUS s-au intrunit in sedinta de urgenta, de la 12:00, in urma crizei provocata de demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sanatatii. Liderii USRPLUS iau in calcul sa ceara si ei inlocuirea lui Florin Citu in schimbul ramanerii aliantei in coalitie.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

15 minute ago

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

4 ore ago

Slanic: Si mai multi oameni vor fi evacuati din blocurile aflate in zona strazii prabusite. PSD si PNL isi arunca vina reciproc

Departamentului pentru Situatii de Urgenta a decis, joi, sa extinda perimetrul de siguranta prin evacuarea…

26 de minute ago

Afaceri imobiliare dubioase si la Brasov. Primarul acuza majoritatea PSD-PNL ca vrea infiintarea un hotel in locul unei gradinite

Primarul Brasovului, Allen Coliban, acuza majoritatea PSD-PNl din Consiliul Local ca se opune infiintarii unei…

3 minute ago

„Nu are sens sa ai Rusia la masa”. Ministrul ucrainean de Externe explica de ce Ucraina nu vede rostul invitarii Rusiei la Summitul pentru pace

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a explicat intr-un interviu pentru Foreign Affair ca Ucraina…

36 de minute ago

Prognoza OCDE: Perspective mai bune pentru economia mondiala – dar nu si pentru Germania

OCDE nu se asteapta ca economia Germaniei sa inregistreze o crestere mai puternica pana anul…

34 de minute ago