politica

Citu respinge cu duritate varianta PSD de reducere a facturilor: „Nu sunt de acord! Se creeaza distorsiuni in economie?”

Presedintele PNL Florin Citu a delcarat, luni, la Parlament, despre masurile propuse de PSD pentru a-i ajuta pe consumatorii casnici si din economie, in urma majorarii facturilor la energie, ca va sustine orice reduceri de taxe care se aplica unitar in toata economia si ca nu este de acord sa se reduca TVA-ul doar pentru un anumit sector. Liderul PNL a mai spus ca, in opinia sa, de economist, prin astfel de masuri ”nu vom face decat sa crestem profiturile unor companii” si ca ”va fi foarte greu sa vedem o scadere a preturilor”.

”Nu sunt de acord sa reduci TVA doar pentru un anumit sector, pentru ca atunci creezi un avantaj necompetitiv, necinstit unui anumit sector, versus alte sectoare si eu nu sunt de acord”, a spus Citu, la Parlament.

Presedintele PNL a aratat ca el nu este de acord sa se vina cu masura doar pentru un anumit sector, pentru ca atunci se creeaza ”tot felul de distorsiuni in economie” si economia nu poate sa functioneze asa pe termen lung, iar acest lucru s-a vazut in ultimii ani.

”Incercam sa rezolvam o problema aici, si apar alte probleme in economie”, a spus el, precizand ca se poate veni cu o masura de reducere a TVA la zero.

”Va spun, nu vom face decat sa crestem profiturile unor companii. Va fi foarte greu sa vedem o scacere a preturilor, dar asta este opinia mea de economist”, a mai afirmat Florin Citu, precizand ca, in calitatea lui de presedinte al PNL, va sustine orice reduceri de taxe care se aplica unitar in toata economia.

Despre romanii care au primit facturi de mii de lei la energie, Florin Citu a aratat ca trebuie aplicate masurile aflate in vigoare acum si care duc la o reducere de 33% a facturilor la energie.

”Aici iar trebuie vazut daca aceste masuri au fost aplicate corect sau nu de catre sistemul energetic si de catre furnizori si plecam de acolo. Intai trebuie sa avem o imagine clara a ceea ce avem astazi in economie”, a mai precizat Citu, mentionand ca ”trebuie sa ne uitam ca aceste preturi s-au majorat in toate Europa, iar astfel de masuri nu ajuta decat pe termen scurt populatia, dar trebuie sa gasim si masuri pe termen mediu si lung”.

Presedintele PNL a mai aratat, intrebat despre facturile imense primite de unele spitale sau scoli, ca ”aceleasi provocari au existat si in pandemie, cand nu existau bani, aproapte 6 miliarde de lei, pe care i-a suplimentat si a facut rost de ei pentru a plati cheltuielile din sanatate”.

”Este o problema pe care trebuie sa o rezolvam, sa o rezolve Guvernul, dar intai trebuie sa vedem care sunt problemele de rezolvat, pastrand acest cadru al bugetului”, a explicat Citu, citat de news.ro.

Despre schimbarea conducerii ANRE, Florin Citu a aratat ca in Parlament trebuie vazute rapoarte de activitate ale acestor institutii.

”Cred ca Parlamentul Romaniei trebuie sa se uite mai atent atunci cand analizeaza rapoartele de activitate, nu doar pentru ANRE ci pentru toate institutiile pe care le are sub control”, a afirmat Citu, aratand ca, daca s-ar analiza mai bine aceste rapoarte, nu am mai ajunge la astfel de situatii. Florin Citu a mai spus ca, ”in Romania, daca in 30 de ani nu investesti in energie si mai si reduci din capacitatile de productie, era normal la un moment dat sa ai probleme”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: florin citu

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

6 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

6 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: grava, dar „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

6 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

6 ore ago