politica

Ciuca a comparat Doljul rosu cu Clujul: „PIB-ul in Dolj este cu 20% mai mic decat media la nivel national”

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a declarat, sambata, la Dabuleni, ca in judetul Dolj PIB-ul pe cap de locuitor este de 13.448 de dolari, cu 20% mai mic decat media la nivel national, pentru ca in zona lipsesc proiectele si investitiile de anvergura, fiind „nevoie de schimbare”. La alegerile parlamentare din 2020, PSD a obtinut in Dolj peste 44% din voturi, iar in 2016 a avut peste 60%.

„Din pacate, in Dolj si in sudul tarii vorbim despre aceleasi promisiuni: asfalt, apa, canal si daca o mai fi ceva sa mai condimentam ceva din aceste promisiuni. Aici vorbim de proiecte de cateva milioane de euro, poate cateva zeci, iar in Ardeal vorbim de proiecte de miliarde de euro. Doar Clujul are proiecte in derulare de 4,3 miliarde de euro, iar nivelul de dezvoltare al Clujului a ajuns sa il situeze in primele 10 orase din Europa din punctul de vedere al calitatii vietii.

Cand vine vorba de Dolj, PIB-ul pe cap de locuitor este de 13.448 de dolari, cu 20% mai mic decat media la nivel national. Asta este valoarea, potentialul judetului Dolj? Judet care a avut industrie, care a stiut cum sa faca agricultura, legumicultura. Aici se produceau si avioane, locomotive, aici se produc automobile, aici era combinat chimic, se produceau utilaje grele.

Trebuie sa ne schimbam mentalitatea, nivelul de ambitie, sa ne indreptam catre toti cei care vin in fata dumneavoastra sa va ceara votul cu alte cerinte pentru tot ce inseamna nivelul de trai, serviciile publice, educatie, servicii medicale”, a mai afirmat Nicolae Ciuca, citat de Agerpres.

Nicolae Ciuca si secretarul general al PNL, Lucian Bode, au efectuat sambata o vizita in judetul Dolj pentru sustinerea candidatilor liberali la alegerile locale din 9 iunie. Acestia au ajuns in localitatile Valea Stanciului, Sadova, Dabuleni, Bechet, Pielesti. Vineri seara au fost si in Plenita, comuna natala a presedintelui PNL. La evenimentele electorale au fost prezenti si presedintele PNL Dolj, Stefan Stoica, Nicolae Giugea, candidatul PNL la Primaria Craiova, si Nicusor Rosca, candidatul liberal la presedintia Consiliului Judetean Dolj.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Danemarca vrea sa ridice bariere in calea „flotei fantoma” de petroliere rusesti care trec prin stramtorile daneze spre Marea Baltica. Anuntul guvernului de la Copenhaga

Danemarca ia in considerare modalitati de a limita trecerea vechilor petroliere care transporta petrol rusesc…

32 de minute ago

Noua super-drona maritima a Ucrainei, poate sa transporte 150 kg de explozibili si este dotata cu sistemul Starlink

Noua drona maritima ucraineana Stalker 5.0, care poate atinge o viteza de peste 75 km/h,…

57 de minute ago

Inca un accident de tren in India, un tren de marfa s-a ciocnit cu unul de pasageri. Cel putin 8 morti, zeci de raniti – Video

Cel putin opt persoane au fost ucise si zeci de alte persoane au fost ranite…

O oră ago

Cum au salvat americanii un echipaj al unei nave grecesti atacata de rebelii Houthi. Un elicopter militar i-a transportat pe USS Philippine – Video

Comandamentul Central al Fortelor Navale ale SUA (NAV) a anuntat ca a salvat echipajul cargoului…

7 minute ago

Perchezitii la seful Politiei Cluj, dosar de fapte de coruptie. El este nepotul lui Ioan Rus, fost ministru de Interne

Luni dimineata au loc perchezitii in birourile IPJ Cluj, fiind vizata si politia rutiera. Este…

2 ore ago