politica

Dincu, arogant din nou: „PSD si PNL pregatesc deja viitoarea guvernare. Celelalte partide nu sunt o problema pentru noi”

Vasile Dincu (PSD) a explicat, sambata, ca PSD si PNL se gandesc deja la viitoarea guvernare, iar scopul acestei coalitii este sa faca o reforma a Romaniei in domenii precum Constitutia sau administrarea teritoriului.

”Impreuna ne gandim la viitoarea guvernare, asta este miza noastra. Nu este in primul rand o candidatura comuna la prezidentiale. Sigur ca o candidatura comuna ar fi un lucru care ar da stabilitate. Exista si o alta varianta, in situatia cea mai proasta, in care se pierd alegerile, noi am putea sa pierdem alegerile prezidentiale, dar coalitia sa mearga mai departe si sa faca o mare majoritate. Am mai avut experienta coabitarii care nu a tinut, dar si acesta este un scenariu. Nu este cel mai bun scenariu, nu ni-l dorim, dar daca suntem realisti ne putem gandi si la aceasta varianta”, a declarat Vasile Dincu la Prima TV, sambata, citat de news.ro.

Dincu s-a referit si la reformele pe care le pregatesc PSD si PNL pentru Romania.

”Noi am gandit in primul rand si nu e o demagogie, asta a fost si argumentarea noastra in interior. Am gandit o alianta cu PNL pentru a trece peste aceste momente de criza si pentru a face in viitorul mandat sau mandate, daca s-ar putea, o reforma a Romaniei, o reforma a Constitutiei, poate o reforma a administrarii teritoriului si inca cateva reforme de care avem nevoie si sa rezistam la ceea ce se intampla astazi in aceasta zona. Pentru ca in autonomia pe care o gandeste Europa, autonomia strategica a Europei legata de infrastructura medicala, medicamente, spitalizare, aparare, in aceasta infrastructura noi suntem un punct important”, a declarat Vasile Dincu.

Intrebat cine e adversarul PSD, Vasile Dincu a explicat ca exista o lipsa de incredere in viitor.

”Adversarul nostru este coalitia insasi, asa cum adversarul Europei este Europa. In primul rand, avem un adversar intern, lipsa noastra de incredere in viitor. Poate ca imposibilitatea de a face cea mai buna echipa, pentru ca sunt alte tipuri de rationamente care apar atunci cand numim in echipele guvernamentale sau atunci cand trimitem la Bruxelles. asta este un adversar puternic. Neincrederea in idei. Uneori ni se pare ca a face guvernare este o chestiune de pragmatism maxim. Ne uitam in sondaje, la ce spun oamenii si raspundem direct unei cereri. Ca politician trebuie sa fii vizionar, sa te gandesti dincolo de ce doresc oamenii, uneori trebuie sa faci sacrificii (…) Exista insa o buna colaborare intre presedintii celor doua partide care ne calmeaza si pe noi atat cat pot, noi il ascultam mai mult pe Marcel Ciolacu ca este prieten cu noi. La PNL exista mai multi rebeli, dar sper ca aceste lucruri nu ne vor scadea potentialul nostru de castig pentru viitor”, a spus Dincu.

Vasile Dincu a mai subliniat ca celelalte patide nu sunt o problema pentru PSD.

”Celelalte partide nu sunt o problema pentru noi. Ma uit la modul cum ne privesc oamenii cand e vorba de Europa. Peste tot unde facem sondaje, PNL si PSD – 50 si ceva la suta, adica mai mult de jumatate din voturi, pentru ca inteleg oamenii ca este nevoie de noi impreuna in Europa. Cand este vorba aici, oamenii isi diferentiaza gandirea si au dreptate. Parerea mea este ca nu ne luptam cu ceilalti, ne luptam cu noi insine”, a adaugat Vasile Dincu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Danemarca vrea sa ridice bariere in calea „flotei fantoma” de petroliere rusesti care trec prin stramtorile daneze spre Marea Baltica. Anuntul guvernului de la Copenhaga

Danemarca ia in considerare modalitati de a limita trecerea vechilor petroliere care transporta petrol rusesc…

11 minute ago

Noua super-drona maritima a Ucrainei, poate sa transporte 150 kg de explozibili si este dotata cu sistemul Starlink

Noua drona maritima ucraineana Stalker 5.0, care poate atinge o viteza de peste 75 km/h,…

35 de minute ago

Inca un accident de tren in India, un tren de marfa s-a ciocnit cu unul de pasageri. Cel putin 8 morti, zeci de raniti – Video

Cel putin opt persoane au fost ucise si zeci de alte persoane au fost ranite…

47 de minute ago

Perchezitii la seful Politiei Cluj, dosar de fapte de coruptie. El este nepotul lui Ioan Rus, fost ministru de Interne

Luni dimineata au loc perchezitii in birourile IPJ Cluj, fiind vizata si politia rutiera. Este…

2 ore ago